mamaplus

Descoperire uimitoare: vinul poate vindeca durerile de gât

-
//
07.11.2019

Iubitoarele de vin au motive să fie fericite, în special în sezoanele reci când durerile de gât apar tot mai des. Cu siguranță ai auzit deja de beneficiile vinului, așa că aceste vești nu vin ca o surpriză. Așadar, vinul vindecă durerile în gât, în special cel roșu, cum ar fi cabernetul.

Așa că ai putea apela la acest leac data viitoare când te doare gâtul. Și nu numai, se pare că este eficient și atunci când vorbim despre dinți. Așadar, vinul vindecă mai multe decât ai fi crezut, fiind eficient și în infecții care au la bază un streptococ.

Vinul vindecă durerile de gât – cum este posibil?

Cercetătorii au pus patogeni ai bolilor gastrice în mai multe băuturi. Au fost adăugați în vin, bere, suc dietetic, lapte și apă. Acestea au fost contaminate cu Salmonella, Shigella și E-coli. După 2 zile, au testat gradul de infectare al băuturilor. Ceea ce au remarcat a fost neașteptat, în sensul că cei mai puțini bacili se aflau în vin, iar cei mai mulți în apă și lapte.

Cercetătorii au observat că atât vinul roșu, dar și cel alb au capacitatea de a ucide bacteriile care cauzează placa bacteriană și durerile de gât. Ba mai mult decât atât, vinul este și mai relevant, având o capacitate sporită de a vindeca.

Ce este și mai surprinzător de atât, nu alcoolul sau aciditatea vinului au dus la această concluzie fericită. Este vorba despre faptul că un grup de compuși organici din vin au capacitatea de a trata bolile cu succes.

Articolul de față nu este un îndemn la a consuma cât mai mult alcool, pentru că este sănătos. Important de reținut este să înveți să consumi cu moderație această băutură, plina de antioxidanți.