mamaplus

Decizie finală: Grădinițele din Chișinău rămân închise până pe data de 30 iunie

-
//
18.05.2020

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat, astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității că, până la 30 iunie, în ciuda solicitărilor de deschidere a instituțiilor preșcolare, grădinițele din capitală nu vor fi deschise.

Viceprimarul a subliniat că singura instituție care are atribuții referitoare la deschiderea instituțiilor de învățământ este Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătatea Publică. “Chiar dacă starea de urgență a fost ridicată, decizia de deschidere a instituțiilor de învățământ, deci și a grădinițelor, va fi luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică. Toate procesele de învățământ sunt sistate până la 30 iunie”, a spus Cutasevici.

În același timp, viceprimarul a amintit că în instituțiile municipale de învățământ au fost testate pozitiv la COVID-19 un număr de 355 de cadre didactice.

Angela Cutasevici a anunțat că, în prezent, în toate instituțiile preșcolare au loc lucrări de dezinfectare și renovare.

”Lucrările trebuie încheiate până atunci, pentru ca grădinițele să fie gata să primească copii, în eventualitatea în care situația epidemiologică va permite reluarea procesului educațional. Totodată, în perioada 19 – 26 mai vor fi aplicate chestionare părinților privind stabilirea numărului de copii care solicită instituționalizarea în perioada de vară”, a menționat Cutasevici.