mamaplus.md

De mâine va fi introdusă încă o linie de troleibuz

-
//
14.01.2019

Locuitorii Capitalei care se deplasează între sectoarele Ciocana şi Centru vor avea la dispoziţie un nou mijloc de transport: de mâine va fi introdusă linia de troleibuz numărul 12. Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a anunţat că traseul acestuia se va suprapune parţial pe itinerarul liniei de troleu 24.

 

mamaplus.md

"Ruta 24 continuă să circule aşa cum a circulat până acum. Numărul de maşini pe ruta 24 şi 12 se majorează cu patru de la 34 vor fi 38 de unităţi de transport dinspre sectorul Ciocana şi spre sectorul Ciocana. De la 464 curse zilnice vor fi efectuate 606 curse zilnice. Şi intervalul, durata dintre curse va scădea de la 5-7 minute la 3-5 minute", a spus Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Iniţial pentru această rută fuseseră prevăzute mai multe vehicule, însă în urma analizei de pe teren a fost stabilit numărul optim de trolee.

"Au fost asamblate cinci troleibuze clasice, dar suplinirea cu patru unităţi a fost suficientă. O unitate a fost direcţionată către parcul numărul 2. Dacă nu greşesc, ruta 20 o să fie suplinită cu încă o unitate", a declarat Dorin Ciornîi, directorul ÎM "Regia Transport Electric Chişinău". 

Primăria Chişinău a mai anunţat că de astăzi vor fi introduse staţii suplimentare pe traseul troleibuzului 34, care face legătura între strada Ciuflea şi satul Truşeni. Troleul va opri de acum şi pe Calea Ieşilor 103, pe strada Tighina până la intersecţie cu 31 August şi pe strada Ismail.

În plus, itinerarul liniei de autobuz numărul 31 va fi prelungit în oraşul Vadul lui Vodă, pe strada Ştefan Cel Mare şi Sfânt, până la Tabăra "Cireșarii".

Sursa: publika.md