De ce trebuie să mănânci câte o banană la micul dejun

De ce trebuie să mănânci câte o banană la micul dejun

-
//
20.03.2018

Dintr-un mic dejun sănătos nu au cum să lipsească proteinele, carbohidrații și grăsimile sănătoase.

De ce trebuie să mănânci câte o banană la micul dejun

Totuși, ce se întîmplă atunci cînd ești la dietă și nu iți permiți să faci tot felul de combinații care ți-ar compromite silueta? Ai la îndemana o alegere simplă ți sănătoasă: banana. Afla cate beneficii are!

Bogată în substanțe nutritive

Sursa de potasiu, magneziu, fibre și vitamine din complexul B, banana iți dă energie pe parcursul unei zile și alungă pofta de mîncare. În plus, nu vei mai simți nevoia de dulce, deoarece banana conține și zaharuri. O poți mînca atît la micul dejun, cît și ca o gustare. 

Există un motiv pentru care medicii pediatri recomandă acest fruct în special copiilor – bananele sînt foarte ușor de digerat și un ajutor binevenit în micile probleme cauzate de indigestie, scrie bzi.ro. Așadar, dacă știi că ai astfel de “afecțiuni” și un stomac sensibil, bananele te pot ajuta.

Conferă relaxare

Dacă ești tensionată încă de cînd te-ai trezit și simți nevoia de puțină destresare, ia o banană! În cazul în care nu știai,  află că conține triptofan, o proteină pe care corpul tău o transformă în serotonină și astfel îți creează o stare de bine.

Sursa: noi.md