mamaplus

Cum vor putea fi organizate nunțile moldovenești în vara anului 2020? Răspunde șeful statului

-
//
17.04.2020

Șeful statului Igor Dodon a făcut câteva declarații referitor la formatul în care se vor desfășura nunțile în Moldova, în vara anului 2020. Respectiv, el a specificat că vor fi premise nunțile într-un format mai îngust, adică maxim 50 de invitați.

Dodon mai menționat că unele restricții privind manifestările în masă, unde vor participa mai mult de 50 de persoane, vor fi menținute câteva luni după ce va fi scoasă starea de urgență.

”Viața merge înainte. Avem nunți, cumătrii, cu regret avem și decese. Unele restricții cu manifestări mai mult de 50 de persoane vor fi menținute în continuare. Aceasta nu înseamnă că nu puteți face nunta, dar o să vedem care vor fi aceste restricționări pentru perioada iunie-iulie. Probabil dacă vor fi mai puțin de 50 de persoane, nu vor fi probleme”, susține șeful statului.

Totodată, președintele a mai spus că în cadrul nunților cu un număr mai mare de invitați, riscul de contaminare va fi mare chiar și după ce va fi scoasă starea de urgență.

”Haideți să fim conștienți, cel mai probabil la sfârșitul lui aprilie, noi unele restricții le vom scoate, dar virusul va rămâne în societate până va fi găsit un vaccine. Eu cred că este și în interesul dvs., dacă sunteți mireasă sau nănașă, să nu aveți toată nunta bolnavă de coronavirus. Vom vedea, nunțile nu sunt interzise, dar nunține sunt diferite. La sat se fac câte 400-500 de invitați și 5 zile sărbătoresc. Nunți se mai fac și în format mai îngust. Vom vedea cum va fi dinamica…”, a mai adăugat Dodon.