Crește numărul intoxicațiilor

Crește numărul intoxicațiilor

-
//
04.05.2018

Temperaturile ridicate şi încălcarea regulilor de igienă au dus la creşterea numărului persoanelor care suferă de boli diareice acute.

Crește numărul intoxicațiilor

Doar în Capitală, săptămîna trecută s-au adresat doctorilor aproape 150 de oameni, cu 50 la sută mai mulţi faţă de perioada 16-22 aprilie. Cei mai mulţi pacienţi sînt copii şi bătrâni.

"În perioada caldă mai frecvent cauza apariției bolilor diareice acute este asociată cu consumarea produselor alimentare necalitative cu termenul expirat sau păstrate cu încălcarea cerințelor sanitare", a declarat Larisa Apostolova, şef adjunct al secţiei Epidemiologie CSP Chişinău.

Doctorii ne sfătuiesc să nu apelăm la automedicație în caz de intoxicaţie alimentară, ci să solicităm ajutorul specialiştilor chiar de la primele simptome.

"Principalele simptome sunt, de regulă, febră înaltă, posibil şi vomă sau diaree. Cea mai gravă consecinţă este scăderea tensiunii atunci când voma și diareea sunt atât de abundente, încât persoana se deshidratează", a menționat Galina Chiriacov, șef adjunct al secţiei Terapie Intensivă.

Pentru a evita îmbolnăvirile în această perioadă, medicii ne recomandă să spălăm bine legumele și fructele, să nu consumăm produse cu termen de valabilitate expirat şi să respectăm regulile de igienă.

Sursa: noi.md