mamaplus

Copil de 4 ani din Căușeni, atacat de o haită mare de maidanezi

-
//
04.05.2020

Haitele de maidanezi au băgat spaima în locuitorii orașului Căușeni. În jur de 40 de câini au invadat străzile și zi de zi pun în pericol viețile oamenilor.

Maria Cavarăș spune că recent nepoțelul ei, în vârstă de patru ani, a fost atacat de câţiva maidanezi în timp ce se juca în curtea blocului: "inii au crezut el are ceva de ncare și l-au atacat. Au speriat copilul. Patru sau cinci câini stau pe aici. Mi-a fost frică. M-am speriat pentru copil”.

O altă femeie din localitate spune că trăiește clipe de coșmar atunci când merge dimineața la muncă: "Mă duc dimineața la lucru și, când ies, câte 6 stau înaintea mea. Pe copil l-a mușcat puțin de mână, nepoțica".

Timp de doi ani în oraș a funcționat un azil pentru maidanezi, însă din lipsă de bani a fost închis. În prezent, a început construcţia unui nou centru. Până acum au fost prinși în jur de 40 de câini, adică jumătate din numărul celor care s-ar afla pe străzi.

"Am copil mic, care se întorcea de la școală de câteva ori s-a plâns, câinii l-au speriat. De aceasta am hotărât că ar fi bine de-i sterilizat, de monitorizat, de ajutat cumva primăria", a menționat medicul veterinar Sergiu Catanoi.

"Cât a fost perioada rece a anului, cred că erau undeva în ascunzișuri. Cum au dat căldurile, au început să iasă câinii. De când a început activitatea azilului improvizat, am încercat să prindem câinii, dar e foarte greu", a declarat Anatolie Donțu, primarul orașului Căușeni.

Proiectul privind autorizarea azilului urmează să fie aprobat la următoarea ședință a Consiliului Raional Căuşeni.