Copiii din Olanda sunt cei mai fericiți din lume. Care este motivul

-
//
11.03.2019

Un studiu recent a demonstrat că adolescenții și copiii din Olanda sunt cei mai fericiți din lume. Iar motivul este evident.

Studiul a analizat peste 7000 de copii din 48 de țări, punându-le întrebări despre imaginea de sine și imaginea corporală, comportamentul sexual, școală și starea generală.

Din cele 48 de țări, SUA s-a clasificat pe ultimele locuri și nu este de mirare având în vedere că rata de depresie și suicid este destul de mare la adolescenți.

Totuși ce-i face fericiți pe tinerii din Olanda?

„Cred că tinerii olandezi au parte de interacțiuni pozitive în majoritatea mediilor sociale. Ei sunt susținuți și acasă, și la școală, și în grupurile de prieteni. Părinții olandezi își sprijină mult copiii, fără a fi exigenți, fără a-i controla exagerat. Este un climat de egalitate, profesorii nu sunt autoritari, ci acceptă sentimentele copiilor. Iar copiii au încredere în profesori.”, spune dr. Simone de Rose, cercetător din Olanda.

Studiul mai arată că obiceiurile zilnice ale tinerilor olandezi au un impact major asupra stării lor de sănătate. De exemplu, ei iau micul dejun zilnic în timpul săptămânii, iar colegii de școală sunt mult mai buni și permisivi. Aproape că nu există bullying, iar cazurile de obezitate sunt rare.

Față de alte popoare, olandezii și danezii sunt cei mai permisivi și se concentrează mai mult pe a le oferi copiilor autonomie decât pe a le impune reguli. Copiii sunt mai liberi să facă ceea ce vor și astfel își dezvoltă abilitățile sociale necesare mai târziu în viață. 

Sursa