mamaplus

Colegiu în flăcări la Odesa. Elevii disperați, sar de la etajul 5 pentru a se salva

-
//
04.12.2019

Nouă persoane au fost rănite, iar altele 40 au fost evacuate, după ce clădirea unui colegiu din centrul orașului Odesa a fost cuprinsă de flăcări. 

Clădirea are șase etaje și este monument de arhitectură.  Oamenii blocați în interior au sărit de la etajul cinci pentru a-și salva viața, scrie korrespondent.net.

Flăcările au izbucnit de la ferestrele etajelor superioare și un fum dens a învăluit totul împrejur.

„Totul s-a întâmplat dintr-o dată, un val de fum negru a început să inunde clădirea, abia am ieșit de acolo”, a spus unul dintre angajații Institutului de Biologie Marină. El mai spune, de asemenea, ca în interior ar mai putea fi colegi de ai săi.

Fugăriți de flăcările puternice, unii studenți au sărit de la etajul cinci pe mașinile parcate.

Potrivit Serviciului de Urgență, incendiul a început la ora 10:12 la etajul al treilea al clădirii, în sediul Colegiului de Economie. Incendiul s-a extins pe o suprafață de 700 mp. La stingere participă 65 de pompieri și 16 echipamente. Ulterior, serviciul de presă al Serviciului de Urgență de Stat a informat că zona de incendiu a colegiului din Odessa a crescut la 2 mii de metri pătrați.

Clădirea cu șase etaje de pe strada Troitskaya 25 este cunoscută sub numele de clădirea de apartamente a lui Asvadurov. A fost construită în 1914 conform proiectului arhitecților Chernigov și Goldenberg.

mamaplus