mamaplus

CNAS a lansat un nou serviciu electronic prin care toți doritorii își pot calcula data ieșirii la pensie

-
//
18.11.2019

Casa Națională de Asigurări Sociale a inițiat „Calculatorul vârstei de pensionare”, un nou serviciu electronic disponibil pentru toți cei care doresc să-și calculeze data la care urmează să iasă la pensie.

 

Serviciul poate fi accesat de toți doritorii pe pagina-web a instituției, la butonul cu aceeaşi denumire, prin introducerea în câmpul respectiv a informațiilor necesare. De altfel, tot acolo puteți găsi și altă informație utilă cu privire la vârsta și condițiile de pensionare: stagiul necesar de cotizare, termenul de depunere a actelor și cererii de pensionare, condițiile de ieșire la pensie pentru femeile cu mulți copii etc.

CNAS menționează că acest serviciu a fost elaborat pentru a ajuta viitorii pensionari să-şi determine vârsta  necesară de pensionare, precum şi data ieşirii la pensie, în special în cazul femeilor, pentru care vârsta de pensionare creşte anual cu 6 luni.   

Este de menționat că, începând cu 1 iulie 2017, pentru bărbați a fost stabilită vârsta standard de pensionare de 62 de ani şi 4 luni, care a crescut în fiecare an la 1 iulie cu 4 luni şi constituie 63 de ani de la 1 iulie 2019, iar pentru femei de la 1 iulie 2017 a fost stabilită vârsta de pensionare de 57 de ani şi 6 luni, care creşte în fiecare an la 1 iulie cu 6 luni până va constitui 63 de ani către anul 2028.