mamaplus

Cinci angajați ai Ministerului de Interne, infectați cu COVID-19

-
//
27.03.2020

Cinci angajați ai Ministerului de Interne au fost infectați cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru de către șefa serviciului de presă al MAI, Alina Zbancă. 

Alți 178 de polițiști au fost izolați, după ce au intrat în contact cu persoane contaminate. 

În Republica Moldova a fost instituit, în data de 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. În 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență.

O zi mai târziu, o femeie care contractase coronavirusul a decedat. Medicii au precizat că ea suferea de câteva boli cronice.

Astăzi a fost confirmat și cel de-al doilea deces din cauza coronavirusului. A decedat o angajată a sistemului de asistență medicală urgentă. În Republica Moldova au fost anunțate oficial două cazuri de însănătoșire după infectarea cu COVID-19.

Comisia Situații Excepționale a adoptat aseară noi decizii și măsuri restrictive în încercarea de a reduce riscul de răspândire a COVID-19.

De astăzi, 27 martie, în Republica Moldova este interzisă aflarea în grupuri mai mari de trei persoane în spațiul public, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Excepție vor face familiile. 

Premierul Ion Chicu i-a prevenit pe oameni că, atunci când ies din casă, trebuie să aibă asupra lor un act de identitate, pentru a se legitima la cererea polițiștilor ce patrulează pe străzi.