Chişinăul prinde culoare! Zeci de mii de flori au fost sădite în mai multe zone ale Capitalei

Chişinăul prinde culoare! Zeci de mii de flori au fost sădite în mai multe zone ale Capitalei

-
//
18.05.2016

Autorităţile municipale organizează şi în acest an acţiuni de înverzire a Capitalei. În Chișinău, au început deja să fie sădite flori în intersecţiile cu sens giratoriu, în parcuri şi pe alei. Peste 140.000 de plante decorative vor înfrumuseţa oraşul până la sfârşitul toamnei.

Chişinăul prinde culoare! Zeci de mii de flori au fost sădite în mai multe zone ale Capitalei

Mii de flori de sezon au fost deja sădite în scuarul Catedralei, pe aleile de pe bulevardul Mircea cel Bătrân şi strada Calea Ieşilor.

În faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, florile au fost plantate în forma numărului 580. Anume atâţia ani se împlinesc, în 2016, de la fondarea municipiului Chişinău.

Petunii, crăițe, salvii şi begonii, în total, peste 20 de specii de flori decorative vor planta muncitorii de la "Spaţii Verzi":

"Ne orientăm şi noi ca să ne iasă o oarecare floare, o oarecare formă, cu faţa la soare, cu faţa la noi, ca lume care se apropie să se uite."

"Plantăm florile la distanţa de 15-20 de centimetri una de la alta, dar le combinăm şi după ce sorturi de flori avem."

Soiurile de plante au fost alese în funcţie de rezistenţa la temperaturile toride din timpul verii.

"Ar fi bine dacă am avea irigare prin picurare. Dacă am avea posibilitatea de a asigura cu porţiuni de asigurare cu apă a acestor porţiuni, atunci vom avea un aspect cu mult mai bun", a spus şeful adjunct al întreprinderei "Spaţii Verzi" Chişinău, Galina Leahu.

Oamenii spun că florile îi bine dispun:

"Uite, ce e frumos şi curat. Verdeaţa e sănătatea omului şi curăţenia oraşului."

"Noi suntem frumoase, viaţa e frumoasă, iar florile sunt şi mai frumoase. Ne bucură ochiul. Vedem poate viaţa în alte culori."

"Oricărui locuitor al Capitalei cred că îi este plăcut ochiului când trece pe alături. Cred că florile schimbă şi imaginea oraşului."

Pentru achiziţia şi lucrările de îngrijire a plantelor decorative, autorităţile Capitalei au alocat, în acest an, peste 2 milioane de lei.

Sursa: publika.md