În Chişinău are loc un forum dedicat părinţilor. Ce trebuie să știi înainte de a da copii la școală

-
//
18.04.2019

Primul an de şcoală este o adevărată provocare pentru copii, dar mai ales pentru părinţii lor. Pentru a le veni în ajutor, funcţionarii Direcţiei Educaţiei din Chişinău au organizat un forum, unde adulţii au aflat cum să aleagă rechizitele şi vestimentaţia pentru elevi. Totuşi, primul lucru pe care trebuie să îl facă un părinte este să-şi pregătească emoţional copilul pentru acest pas.

„Să îi vorbească despre părţile pozitive a şcolii, despre ce ceea ce va acumula, cunoştinţele noi pe care le va avea”, a zis Diana Ciobanu, psiholog.

De asemenea, specialiştii îi îndeamnă pe părinţi să evite haine excentrice pentru copiii lor. 

„Sunt sustraşi şi de culori şi de imprimeuri şi de tot ce au pe vestimentaţia lor. Sunt foarte binevenite cămășile, tot felul de malete, tot felul de tricouri”, a zis Stela Baltag, învăţătoare.

Şi ghiozdanul trebuie ales corect. 

„Este bine pentru copii care au 1,20 să fie achiziţionat un ghiozdan de formă orizontală, cei care sunt mai înalţi, adică 1,30 în sus, ar fi bine ca să fie achiziţionat de formă verticală, trebuie să cântărească nu mai mult de 2-3 kilograme”, a spus Viorica Morcov, învăţătoare.

Iar secretarul de stat al Ministerului Educaţiei le-a vorbit părinţilor despre partea teoretică. 

„A fost realizată reforma curiculară, acum vă veţi bucura de o altă abordare a predării, pentru că în noua curiculă, ca proces, vizează învățarea activă, învățarea prin sarcini, învățarea experenţială, învățarea algoritmizată şi alte forme de învăţare”, a declarat Angela Cutasevici, secretar de stat al Ministerului Educaţiei, Științei şi Cercetării.

Forumul a adunat peste două sute de părinţi ai căror copii vor păşi pentru prima dată pragul şcolii.

Sursa: publika.md