mamaplus

Chicu: Barurile și restaurantele din Moldova ar putea fi redeschise până la sfârșitul lunii aprilie

-
//
14.04.2020

Majoritatea activităților economice din țara noastră, inclusiv cele din domeniul HoReCa, ar putea fi reluate din 27 aprilie. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, astăzi, 14 aprilie, pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit prim-ministrului, decizia va fi luată în cazul în care până pe 26 aprilie numărul celor infectați cu COVID-19 nu va depăși 3 mii de persoane. În prezent, în Republica Moldova sunt 1 712 de cazuri de infectare.

„Dacă în perioada de pînă la 26 aprilie reușim cu toții să menținem răspîndirea virusului în parametrii actuali de creștere a numărului de cazuri noi și nu depășim cifra de 3000 cazuri active, din 27 aprilie reluăm marea majoritate a activităților economice. Inclusiv – HORECA”, a explicat șeful executivului.

Ion Chicu a subliniat că în următoarele două săptămâni, populația trebuie să respecte cu strictețe măsurile restrictive. Oficialul a amintit că, în acest an, mersul la biserică de Paște nu este recomandat.

„Trebuie să respectăm și mai strict în aceste 2 săptămâni regulile sanitar-epidimiologice. Inclusiv, de Paște. Mersul la biserică în această perioadă este restricționat, inclusiv pentru sfințirea darurilor pascale. Dacă nu respectăm cu strictețe acease reguli, vom sta acasă încă mult timp. În cel mai bun caz, acasă”, a atras atenția Chicu.

Amintim că pe 17 martie parlamentul a decretat stare de urgență în legătură cu răspândirea rapidă a pandemiei de COVID-19. Primul caz de infectare a fost înregistrat, în țara noastră, pe 7 martie. De atunci, au fost confirmate 1 712 îmbolnăviri, inclusiv 36 de decese. Printre victimele care au murit sunt și 3 medici.

Potrivit Ministerului Sănătății, 107 persoane s-au însănătoșit.