mamaplus.md

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă explică de ce a murit bebelușul de 4 luni

-
//
01.02.2019

IMSP CNAMUP vine cu explicații în legătură cu cazul mediatizat în presă, despre bebelușul de 4 luni căruia i s-a acordat asistență medicală de urgență pe 30 ianuarie.

mamaplus.md

Motivul apelului la 112 a fost copil cu febră 38°C și alergie pe gât. La cazul dat a fost direcționată o echipă de asistență medicală urgentă specializată pediatrică, care a ajuns cu întârziere din cauza că în acest interval de ore erau 38 solicitări în așteptare, în majoritatea cazurilor copii. Mama copilului a relatat medicilor că pe data de 30 ianuarie, la ora 14:00, starea copilului s-a agravat brusc și a apărut febra de 38°C.

Aceasta i-ar fi administrat de sine stătător medicamente pentru scăderea febrei, iar la scurt timp a constatat că copilului i-au apărut pe corp erupții cutanate, după asistență medicală nu s-a adresat. Peste șase ore și jumătate aceasta a apelat Serviciul 112.

La momentul sosirii echipei de urgență, copilul a fost găsit în stare gravă, cu erupții cutanate pe față, gât și membre. După examinarea pacientului, echipa i-a acordat asistență medicală, fiind monitorizat permanent, cu administrare de oxigen, pe durata transportării la cea mai apropiată instituție medicală, în secția de reanimare.

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească regretă acest caz tragic și reiterează populației că ambulanța trebuie solicitată doar în cazul în care este pusă viața în pericol, întrucât apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea ajutorului medical persoanelor care se află în situații de urgență, uneori având consecințe fatale.

Amintim că un copil de patru luni a decedat la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1, din strada Serghei Lazo, după ce părinții ar fi așteptat ambulanța timp de două ore. Cazul a fost relatat pe Facebook de interpreta Tatiana Heghea. Responsabilii de la spital au declarat că pruncul a ajuns la ei deja fără semne de viață, iar medicii au încercat să-l resusciteze fără succes.

Sursa