mamaplus

Ce fructe vei găsi la târgul de roadă locală ,,Ia Moldova acasă”

-
//
28.03.2019

Pentru că producătorii autohtoni mai au multă "bogăție" prin frigidere, duminică, pe 31 martie, în parcul Catedralei va mai fi organizat un târg, ,,Ia Moldova acasă”. 

mamaplus

De această dată, la iarmaroc nu veți găsi doar struguri, dar și mere, prune și mure de pădure congelate. Așa că nu ezitați să vă faceți plinul de fructe, susținând producătorii locali. 

Nata Albot, cofondatoarea KLumea a scris pe pagina sa de facebook:

,,Dragii mei, eu nu credeam că situația fermierilor noștri este într-atât de disperată! Nu vă imaginați câtă lume îmi scrie în privat cu aceeași problemă. Zeci de agricultori stau cu roada în depozite și frigidere. La supermarket nu o primesc pentru că au cantități insuficiente. Certicările durează și costă scump. La piață nu o pot vinde pentru că e monopol pus de distribuitori. Distribuitorii plătesc bănuți pe kilogram de struguri. Chit că unii agricultori nu sunt de bun simț și au roadă de calitate dubioasă, trată cu substanțe toxice. Mai pe scurt, această problemă nu se rezolvă prin târguri. Zău că mă fac agricultor ca să înțeleg și eu cu ce se mănâncă pâinea asta și de ce într-o țară agricolă e un dezastru la capitolul managment, atât din partea guvernării cât și din partea agricultorilor. Dar pe moment, vă anunț că mai vine duminică un târg. De data asta, pe lângă struguri și mere, vor mai fi și prune uscate, și mure congelate. De data aceasta Primăria Chișinău se implică și își asumă niște costuri de organizare. Am solicitat de la toți fermierii certificate de inofensivitate. Iar cei care nu le au, nu vor putea participa în târg. Sunteți bineveniți să susțineți agricultorii noștri.”

Sursa: Mamaplus.MD