mamaplus

Cauciucurile vechi și toxice sunt folosite la grădinițele din țară

-
//
05.06.2019

Aproape un milion de autoturisme înregistrate oficial în RM au nevoie, de două ori pe an, să își schimbe anvelopele. Astfel, există circa 4 milioane de anvelope pentru anotimpul rece și tot atâtea pentru cel cald, care odată la 3–4 ani trebuie schimbate.

mamaplus

Folosirea cauciucurilor vechi este întâlnită pe larg în Republica Moldova, începând de la amenajarea spațiilor exterioare ale grădinițelor și terminând cu arderea lor ilegală în timpul sărbătorilor de Paști, scrie Agora.

Din cauza numărului mare și a insuficienței unor locuri autorizate de depozitare sau a fabricilor de reciclare, cetățenii decid să arunce anvelopele pe marginea drumului sau, mai nou, în râuri și lacuri.

Oamenii nu pot nici să le ardă, Legea privind deșeurile interzice orice tip de incinerare și coincinerare a acestora, fiind aplicate sancțiuni de la 12 la 24 de unități convenționale pentru persoanele fizice (între 600 și 1.200 de lei) și de la 120 la 180 de unități convenționale pentru persoanele juridice (între 6.000 și 9.000 de lei).

Sursa: noi.md