Când va răsuna ultimul sunet în acest an, în școlile din Moldova

Când va răsuna ultimul sunet în acest an, în școlile din Moldova

-
//
23.05.2018

Foarte curînd, pentru absolvenții liceelor vor începe examenele de bacalaureat. Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în acest an, în Republica Moldova, ultimul clopoțel va răsuna pentru 10 mii de elevi, iar careul solemn al sfîrșitului de an școlar va avea loc pe 31 mai.

Când va răsuna ultimul sunet în acest an, în școlile din Moldova

„De obicei, festivitatea începe la ora 8:30 sau 9:00 dimineața, însă fiecare școală stabilește ora după cum crede de cuviință. Noi recomandăm ca durata careului să nu depășească o oră, deoarece mai tîrziu se ridică soarele și este mai bine să fie evitate anumite momente neplăcute", a spus Mariana Goraș, șef adjunct al Direcției Învățămînt Preuniversitar a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în dialogul cu reporterul Sputnik Moldova.

Foarte curînd, pentru absolvenții liceelor vor începe examenele de bacalaureat.

În acest an examenele de bacalaureat se vor desfășura în perioada 5 — 22 iunie, în 92 de centre speciale. Primul examen, la limba și literatura romînă pentru alolingvi, va avea loc pe 5 iunie, iar pe 8 iunie absolvenții vor susține examenul la limba de instruire. Pe 12 iunie va urma testarea la limba străină, pe 15 iunie va fi examenul la obiectul de profil (matematica, istoria romînilor și istoria universală, sport sau arte); pe 19 iunie va avea loc examenul la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria romînilor și universală, informatică); pe 22 iunie la limba maternă (ucraineană/ bulgară/găgăuză (real, umanist).

În Moldova activează în total 1300 de instituții de învățămînt preuniversitar, în care studiază 335 de mii de elevi.

Sursa: noi.md