mamaplus

Când se va permite accesul cetățenilor pe teritoriul cimitirelor din Chişinău

-
//
13.05.2020

Pe toată perioada stării de urgență, adică până pe 15 mai, accesul în toate cimitirele din capitală a fost restricționat, cu excepția înhumărilor curente la care pot participa cel mult zece persoane. Potrivit Ludmilei Boțan, directorul Întreprinderii Municipale „Combinatul Servicii Funerare”, după ridicarea stării de urgență, cimitirele își vor relua activitatea, respectiv va fi permis accesul cetățenilor.

„Pentru efectuarea lucrărilor de salubrizare a mormintelor celor apropiați, accesul pe teritoriul cimitirelor va fi permis doar cu respectarea regulilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale și Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică”, a declarat directorul Întreprinderii Municipale "Combinatul Servicii Funerare".

De asemenea, Ludmila Boțan a remarcat că, în vederea prevenirii răspândirii virusului de tip nou COVID-19, accesul în cimitire va fi admis doar persoanelor care au înhumate rude acolo. Totodată, aceștia trebuie să fie echipați corespunzător - cu măști de protecție și mănuși. În plus, accesul în cimitire a grupurilor mai mari de trei persoane va fi interzis.

Amintim că nici de Paștele Blajinilor, marcat pe 26 și 27 aprilie curent, porțile cimitirelor nu au fost deschise şi nu a fost permisă intrarea. Măsurile au fost luate în scopul prevenirii contaminările cu COVID-19. Sărbătoarea a fost amânată pentru zilele de 6, 7 și 8 iunie 2020, conform deciziei Mitropoliei Moldovei.