mamaplus

Bebeluș născut de 12 ore, abandonat la ușa unei case din Londra

-
//
29.01.2020

Un bebeluș a fost abandonat la ușa unei case din Hackney, Londra. Micuțul, un băiețel, venise pe lume de câteva ore și avea încă cordonul ombilical atașat. Bebelușul a primit numele Edward după ce a fost găsit de un bărbat. În prezent micuțul se afla la spital, sub atenta îngrijire a medicilor.

Polițiștii au făcut publice fotografiile cu micuțul Edward și o caută în continuare pe mama copilului. Sănătatea femeii poate fi în pericol întrucât nașterea nu a avut loc într-un mediu spitalicesc.

Oamenii legii din Londra au fost alertați de către un trecător care a văzut bebelușul abandonat în fața ușii, pe scările unei case. Micuțul era învelit într-o păturică albă, împletită.

Andy Barry, sergent: „Bebelușul Edward avea doar 12 ore când a fost găsit abandonat în fața ușii unei locuințe din Sandringham Road. Edward este bine îngrijit de către staff-ul din spital. Este un băiețel sănătos.

Mă adresez mamei lui Edward: „Tu ești principala mea grijă. Nu știu circumstanțele nașterii lui Edward, însă ca tată, înțeleg cât de mult te poate bulversa venirea pe lume a unui copil. Te pot ajuta. Edward este în siguranță. Este bine. Sănătatea ta este principala noastră prioritate.”

Au apărut cutiile speciale în care mamele își pot lăsa copiii nedoriți

În unele state, nu este considerat ilegal să abandonezi un copil, atât timp cât bebelușul este lăsat undeva, în siguranță. În anumite țări din Europa există locuri speciale unde mamele își pot lăsa pruncii în mod anonim.

Este vorba despre „Safe Haven Baby Boxes”, fiind niște dispozitive care permit predarea în anonimat a nou-născuților, pentru a se preveni pruncuciderea.

mamaplus