mamaplus

În atenția părinților care dorm împreună cu bebelușul lor! O mamă povestește cum și-a găsit micuțul fără suflare

-
//
18.10.2019

O tânără mămică a povestit despre trauma pe care a trăit-o atunci când, într-o dimineață, s-a trezit și și-a găsit bebelușul de trei luni fără viață, parțial sub ea.

Laurie Jade Woodruff, în vârstă de 30 de ani, era disperată să facă ceea ce credea că este „cel mai bine” pentru micuțul ei. Să-l alăpteze, deși era epuizată. Din păcate, micuțul Arthur a murit în timpul nopții, iar ea s-a învinovățit mulți ani pentru această tragedie.

„Făcând un test de sarcină, inima mi-a plesnit în piept în timp ce așteptam rezultatele. De săptămâni întregi mă simțeam ciudat. Simțurile mi se intensificaseră și aveam furnicături în stomac. Deși nu a fost o sarcină programată, eram bucuroasă până la cer. Aveam doar 25 de ani, dar abia așteptam să fiu mamă”, și-a început povestea Laurie, potrivit The Sun.

mamaplus

Totul decurgea foarte bine. Bebelușul se dezvolta normal, iar viitoarea mămică se alimenta corepunzător și făcea sport. Aceasta nu a vrut să afle sexul copilului, dar a intuit că va fi băiețel și a ales numele de Arthur, după bunicul său.

Dar în săptămâna 38 de sarcină, la un control de rutină medicii au observat că bebelușul nu mai luase în greutate, așa că nașterea s-a produs de urgență prin cezariană. Astfel, s-a născut Arthur, care a cântărit puțin peste 2.3 kilograme.

„De cum l-am văzut a fost dragoste la prima vedere. Nu am iubit pe nimeni atât de mult cum l-am iubit pe el. Am știut instant că voi muri pentru el. Era perfect. A fost cel mai bun moment din viața mea”, a mărturisit Laurie.

Din acel moment, lucrurile au luat o întorsătură cumplită. Deși a încercat să-l hrănească la sân, copilul a slăbit aproape 500 de grame.

„Cu toate acestea, părea sănătos și bucuros. Era liniștit. Îi plăcea să stea în brațele mamei lui. Ura să stea în pătuț. Pentru că urla l-am luat lângă mine în pat. Privind în urmă, mi-aș fi dorit să nu o fac, dar la vremea respectivă mi s-a părut ceva firesc”, își amintește femeia.

Mama a povestit că pe 26 februarie l-a luat în pat ca să-l hrănească, apoi a adormit, epuizată.

„La primele ore ale dimineții m-am trezit și am știut imediat că ceva este în neregulă. Eram puțin peste el și era rece. Ochii îi erau închiși. Știam că a murit de ceva vreme. Am început să țip, a venit tatăl lui și apoi o ambulanță”, a precizat ea.

Medicii n-au mai putut face nimic. Copilul suferise sindromul morții subite, o afecțiune care lovește în primele luni de viață ale copilului. Au urmat zile cumplite, iar femeia și-a reproșat moartea bebelușului.

După o perioadă, Laurie a devenit din nou mămică de băiețel, pe care l-a botezat Henry.

Aceasta îi sfătuiește pe toți părinții să fie foarte atenți când iau bebelușul să doarmă cu ei în pat:

„Îi rog pe părinți să fie atenți la pericolele la care se expun atunci când dorm cu bebelușii. Nu mai simt vina. Știu că nu l-am omorât. Acum cred că oricum s-ar fi stins. Dar ca să evitați suferința, luați aminte”, a precizat Laurie.

Societatea Internațională de Cardiologie definește moartea subită ca fiind o moarte patologică survenită la un bebeluș sănătos într-un timp relativ scurt și cu reale dificultăți de diagnostic clinic și de laborator.