mamaplus

ANRE majorează tariful la încălzire și apa de adaos pentru consumatorii „Apă-Canal Chișinău”

-
//
28.02.2020

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat noi tarife pentru energia termică, precum și apa de adaos livrată consumatorilor de către „Apă-Canal Chișinău”.

Potrivit hotărârii aprobate în ședința de astăzi a Consiliului de Administrație al ANRE, tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Apă-Canal Chișinău” va fi de 1.132 lei pentru o gigakalorie. Până acum tariful pentru energia termică livrată de „Apă-Canal Chișinău” era de doar 1093 de lei pentru o gigakalorie. De aici rezultă o majorare de 39 de lei pentru o gigakalorie.

Reprezentanții agenției spun că noile tarife vor asigura alimentarea în mod fiabil și la costuri minime necesare şi justificate a consumatorilor cu energie termică.

Potrivit, metodologiei cu privire la determinarea valorilor normative a pierderilor de energie termică, de agent termic şi a valorilor indicilor normativi de funcționare a rețelelor termice cu apă, apa de adaos este apa special tratată cu care se alimentează rețeaua termică pentru a fi acoperite pierderile de agent termic.

Ultima modificare a metodologiei de calculare a tarifelor la apă și canalizare a fost efectuată de ANRE în decembrie 2019.

Modificările ar avea scopul de a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite, dar și majorarea profitului pentru operatori.