Ajutor pentru 3 familii afectate de incendiul din or. Soroca

Ajutor pentru 3 familii afectate de incendiul din or. Soroca

-
//
08.05.2017

În seara zilei de 29 aprilie 2017, a izbucnit un incendiu în centrul orașului Soroca, care a afectat casele a trei familii. 

Ajutor pentru 3 familii afectate de incendiul din or. Soroca

Incendiul a izbucnit în garaj, apoi s-a răspândit spre case. Garajul a ars în întregime. Familia Manoliu a fost cea mai afectată și au rămas, efectiv, în stradă. Casa și garajul lor au ars aproape în întregime, cu toate bunurile (haine, mobilă, electrocasnice,motocicletă, ș.a.). Cealaltă casă a fost afectată aproape la fel de mult – este fără acoperiș, geamuri și o parte din casă. Ultima casă a scăpat puțin mai ușor, fiind afectat doar acoperișul, geamurile și pereții, care s-au umplut de fum/cenușă.

Apelăm la bunăvoința dumneavoastră pentru a ajuta aceste familii să revină în casele lor, să poată începe lucrările de restaurare.

Una dintre familii a rămas aproape fără nimic. Este nevoie de foarte multe materiale de construcție. Numai pentru cea mai afectată casă, de la care a pornit incendiul, este necesar a fi refăcut podul (80 de m2), acoperișul, să fie restabiliți pereții, să fie schimbată podeaua, două uși de la intrare, cinci ferestre.

Banii colectați vor fi utilizați pentru a procura materiale de construcție și a repara prejudiciul cauzat de incendiu la toate cele trei case. Lucrările vor fi făcute de către o companie de construcție.

Nu le putem întoarce lucrurile personale și amintirile care s-au prefăcut în scrum, în schimb le putem oferi un acoperiș reparat, ferestre, uși ș.a., o locuință în care să îți înceapă viața de la zero.

Detalii: guvern24.md