mamaplus

Ai grijă cum depozitezi cartofii! O familie întreagă a murit din cauza unui banal sac cu cartofi

-
//
18.02.2020

Metoda de păstrare a cartofilor care poate fi fatală. Ai grijă cum depozitezi cartofii, căci pot elimina substanțe foarte periculoase pentru organismul uman.

Maria Chelysheva a trecut prin clipe de groază când a văzut că toată familia ei a murit din cauza unui banal sac de cartofi. Tânăra a văzut neputincioasă cum, rând pe rând, părinții, bunica și fratele au coborât în beci, de unde nu s-au mai întors.

Totul a început când tatăl Mariei a coborât în beci pentru a lua câțiva cartofi. Soția lui, observând că bărbatul nu se mai întoarce, l-a urmat în pivniță. Pentru că nici ea nu s-a întors, fratele Mariei s-a dus după părinții lor. Apoi a coborât bunica.

Când Maria a văzut că nici părinții, fratele și bunicii nu se întorc, a sunat la poliție. Anchetatorii au descoperit că legumele începuseră să putrezească. Asta i-a transformat într-o bombă chimică.

Cartofii conțin solanina (un glicoalcaloid). Are o puternică acțiune toxică, chiar și în cantități mici, fiind utilizată mai ales pentru proprietățile sale ca fungicid și pesticid. Alături de ea, în tuberculii de cartofi încolțiți se întâlnește și chaconina, un alt glicoalcaloid. În general, conținutul de solanină este direct proporțional cu culoarea verde a tuberculilor (culoare dată de clorofilă), ceea ce duce la deteriorarea lor.

Când putrezesc, concentrația de glicoalcaloizi crește și este răspândită în exterior sub formă de gaz letal, care poate ucide, cum a fost cazul familiei Chelysheva.