mamaplus

Agenția Națională pentru Sănătate Publică avertizează asupra unui virus periculos transmis de țânțari

-
//
28.06.2019

Agenția Națională pentru Sănătate Publică avertizează asupra pericolului răspândirii pe continentul european a virusului West Nile. Acesta este transmis prin înțepătură de tânțari. Deși în țara noastră încă nu au fost înregistrate cazuri de infectare, specialiștii spun că riscul persistă. Mai ales că deja au fost înregistrate peste 200 de cazuri în România, inclusiv șase au avut consecințe fatale. Astfel, epidemiologii le recomandă cetățenilor să evite locurile cu un număr mare de țânțari.

mamaplus

Ploile abundente și temperaturile ridicate din această vară favorizează înmulțirea țânțarilor. Medicii avertizează că insectele transmit virusul West Nile, care provoacă îmbolnăvirea oamenilor și animalelor. Maladia se manifestă mai agresiv în cazul oamenilor cu sistemul imunitar slăbit și celor cu vârsta de peste 50 ani. Simptomele pot fi asemănătoare răcelii și meningitei.

Reprezentanții Centrului municipal de Sănătate Publică le recomandă oamenilor să respecte regulile de protecție împotriva țânțarilor:

- Să evite de asemenea plimbarea îndeosebi în perioada de seară, când mai frecvent sunt aceste insecte sunt in aer.
- Pentru corp, ca să nu fie mușcați trebuie prevadă îmbrăcăminte de culoare deschisă.
- Cât mai mult corpul să fie acoperit pentru neadmiterea pătrunderii acestor insecte.
- Este necesar de instalat plasele contra insectelor, instalarea lipiciurilor și mai sunt diferite spray-uri mirositoare care, de asemenea, înlătură aceste insecte.

Sursa: ntv.md