9 motive care te vor determina sa bei cafea in fiecare zi

9 motive care te vor determina sa bei cafea in fiecare zi

-
//
04.11.2015

Dupa ce vei citi acest articol, mai mult ca sigur vei savura o noua ceasca de cafea.

9 motive care te vor determina sa bei cafea in fiecare zi

Te trezeste instantaneu

Chiar daca ceasca de cafea face parte deja din rutina ta matinala, stiai ca numai mirosul boabelor de cafea poate reduce semnele insomniei?

In plus, dupa numai 10 minute vei simti deja efectele cafelei – si dureaza chiar si 4 ore.

Te ajuta in lupta impotriva cancerului la san

Potrivit unui studiu realizat in 2015, una sau mai multe cesti de cafea baute zilnic ajuta la combaterea aparitiei cancerului la san.

Printre proprietatile acestei bauturi se numara oprirea cresterii tumorilor si reducerea riscului de reaparitie a lor. Cafeina si acizii din cafea determina celulele afectate sa raspunda mai bine la tratamente.

Iti accelereaza metabolismul

Nu va inlocui o sedinta de fitness insa este un stimulent care iti accelereaza metabolismul. In plus previne aparitia diabetului la adulti, lucru dezvaluit de un studiu realizat in 2014.

Poate inceti procesul de imbatranire

Oamenii de stiinta au descoperit ca in cafea se gasesc anumite componente bioactive care ajuta la incetinirea deteriorarii celulelor din creier, ceea ce inseamna ca te ajuta sa iti pastrezi mintea ascutita cat mai mult timp. Mai mult chiar, exista cateva corespondente intre bautul de cafea si reducerea aparitiei de boli precum Alzheimer sau Parkinson.

Iti protejeaza ochii

Cercetatorii au descoperit faptul ca in cafea exista antioxidanti foarte puternici care ajuta la prevenirea pierderii vederii sau aparitiei glaucomului.

Este excelenta pentru inima ta

Stiai ca pe pacurusul unei ore inima ta bate de aproximativ 4000 de ori? Poti pastra sanatatea inimii cu numai doua cesti de cafea pe zi. Astfel vei micsora riscul infundarii arterelor si aparitiei unui infarct.

Micsoreaza riscul aparitiei depresiei

Un studiu realizat timp de 10 ani de o universitate americana, care a testat mii de femei ce consumau cafea zilnic, a dezvaluit o legatura intre cafea si aparitia depresiei. Persoanele care au baut zilnic cafea erau mult mai fericite spre deosebire de cele care consumau doar ceai.

Este un exfoliant excelent

Ce zici de un scrub hommeade? Combina 6 lingurite de cafea macinata (proasapata sau zat de cafea) cu patru lingurite de ulei de masline sau ulei de cocos pana obtii o pasta mai consistenta. Apoi, aplica amestecul pe corpul si fata ta, cu miscari circulare, pentru a inlatura celulele moarte. Evita insa zona ochilor.

Iti face parul mai stralucitor

Pentru a inlatura excesul de produse de styling, maseasa-ti scalpul cu putine boabe de cafea inainte de a aplica samponul. Atentie: cafeaua poate pata parul deschis la culoare, deci nu ar trebui sa aplici acest truc daca ai parul blond.

Sursa: Perfecte.md