mamaplus

Povestea unui bebeluș avortat care a refuzat sa moară

0
//
21.02.2019

Atunci când află că bebelușul lor suferă de o malformație genetică, multe mame decid să întrerupă sarcina. Fie că știu că micuțul nu va supraviețui mult, fie pentru că nu au curajul să-și asume creșterea unui copil cu handicap, mamele renunță să mai dea naștere, chiar dacă uneori decizia este foarte grea. Câteodată, se întâmplă chiar lucruri cutremurătoare.

mamaplus

Pentru că atunci când sarcina este înaintată, cel care părăsește pântecele ocrotitor al mamei nu este o masă informă, ci un prunc în miniatură, la care poți recunoaște trăsăturile oricărui copilaș. Iar dacă această ființă plăpândă se agață de viață, totul se transformă într-o poveste absurdă și dureroasă, care poate rămâne imprimată pentru totdeauna în sufletul unui medic ce nu poate face nimic să-l salveze.

10 ore, atât a durat viața unei fetițe pe care mama s-a decis s-o avorteze, când era deja însărcinată în aproape cinci luni. Medicii i-au spus că mititica va avea toată viața un retard, iar femeia a simțit că nu-și poate asuma o astfel de povară. Așa că a hotărât să întrerupă sarcina. Dar nimeni nu se aștepta la ce urma să se întâmple.

Fetița a fost diagnosticată cu o malformație genetică

Nu a fost unul dintre copiii nedoriți, iar mamei nici nu-i trecuse prin minte să renunțe la sarcină. Dar, în urma unui control, când sarcina avea 23 de săptămâni, a aflat că ceva nu era în regulă cu copilul. „Mama nu a mai dorit-o pentru că era diagnosticată intrauterin cu o malformație genetică, care ar fi făcut-o să aibă un retard toată viața.", a declarat Carmen Zaboloteanu, medic în cadrul secției de Obstetrică-Ginecologie de la Maternitatea din Botoșani. „Dar fetița respectivă a supraviețuit.", continuă doctorița, pentru care această poveste a fost impresionantă și dureroasă.

Bebelușul a refuzat să moară

Deși a părăsit mediul intrauterin mult prea timpuriu, bebelușul nu s-a născut mort, nici nu a încetat imediat din viață. „Mama nu a dorit să facem manevrele de reanimare, pentru că a vrut întreruperea sarcinii." , spune d-na doctor Zaboloteanu. Totuși, pruncul s-a zbătut să trăiască încă 10 ore, timp în care tot ce au putut face medicul și asistentele a fost să-l țină în brațe. „Am văzut-o murind încet.", își amintește doctorița, cu emoție și tristețe în glas. Cât despre mamă, aceasta nu a mai dorit s-o vadă, chiar dacă a plâns.

Citește continuarea pe qbebe.ro