Așa cum ne cunoaștem greutatea sau numărul la pantofi, așa trebuie să știm ce tensiune arterială avem. Aceasta se schimbă cu fiecare bătaie a inimii, motiv pentru care e important să avem mereu la îndemână un tonometru.

Cum să măsori corect tensiunea arterială. 10 reguli

Brandul Rossmax a lansat un tonometru automat X5 cu tehnologie Parr, foarte ușor de utilizat pentru oricine. Acesta este potrivit pentru toate vârstele, are o precizie foarte bună, este rezistent la utilizarea pe termen lung, măsurarea se face rapid și fără multe bătăi de cap. Însă, pentru a obține cifre corecte trebuie să respectăm câteva reguli de aur.

1. Tonometrul Rossmax trebuie să se afle la temperatura camerei în decurs de minim o oră înainte de utilizare.

2. Măsurarea tensiunii arteriale se va efectua peste o oră după un efort fizic, după baie, după mâncare sau consumul de lichide ce conțin alcool sau cofeină, peste o ora de la fumat. 

3. Stai într-o poziție relaxantă nu mai puțin de 5 minute înainte de includerea propriu-zisă a tonometrului. Apoi, așează-te pe un scaun, într-o poziție firească și comodă, sprijinit de spetează.

4. Îmbracă manșeta, pune mâna pe masă, cât mai comod posibil, cu palma orientată în sus.

5. Apasă pe butonul de alegere a utilizatorului și indică zona de memorie 1 sau 2.

6. Apasă butonul On/Off/Start. Pe ecran vor apărea mai multe simboluri, care reprezintă o simplă verificare și durează doar 2 secunde. Ulterior începe pomparea aerului.

7. În timpul măsurării tensiunii arteriale, nu vorbi și nu mișca mâna sau brațul. Nu măsura tensiunea arterială când ai febră sau frisoane.

8. După încheierea măsurării, pe ecran vor apărea cifrele tensiunii sistolice, diastolice și numărul de bătăi ale inimii. În cazul în care acestea sunt în limita normelor admise, culoarea cifrelor va fi verde, iar pe măsură ce limitele vor fi depășite, culoarea lor se va schimba până la roșu.

9. Rezultatele vor fi salvate în mod automat în zona 1 sau 2, în funcție de alegerea inițială.

10. Între două măsurări trebuie să treacă 5 minute. Tonometrul Rossmax X5 cu tehnologie Parr se deconectează automat în decurs de 1 minut de la ultima apăsare pe orice buton.

Cum să măsori corect tensiunea arterială. 10 reguli

Memorarea automată a datelor permite pacienților cardiaci cronici să monitorizeze zilnic starea și să intervină la timp la ajustarea tratamentului. Mai mult, tehnologia elvețiană Parr, cu care este dotat tonometrul Rossmax, permite prevenirea unui diagnostic de atac cerebral, prin depistarea la timp a pulsului neregulat sau a aritmiilor. Această tehnologie este unică în lume și contribuie la reducerea numărului de accidente vasculare. 

Tonometrul Rossmax poate fi găsit în toate rețelele de farmacii Elody sau pe site-ul farmacie.md!