mamaplus

Sufleu de ciocolată - rețetă fără zahăr

-
//
03.10.2019

Dacă ţii dietă sau pur şi simplu vrei să elimini zahărul din alimentaţia ta, ai nimerit bine. Azi îţi prezentăm o reţetă de prăjitură însiropată, fără zahăr!

mamaplus

Ingrediente:

  • 2 albuşuri;
  • 2 gălbenuşuri;
  • 150 g ciocolată neagră fără zahăr;
  • 170 ml lapte;
  • 1 lingură amidon;
  • 1 praf de sare;
  • îndulcitor, după gust;
  • ciocolată rasă fără zahăr, pentru decor.

Mod de preparare:

1. Rupi bucăţele ciocolata. Aşezi laptele pe foc şi, când dă primele semne că începe să clocotească, îl torni peste ciocolată.

2. Amesteci cu un tel să se topească compoziţia, o laşi să se răcească şi încorporezi gălbenuşurile şi amidonul. Separat, baţi albuşurile cu sarea şi îndulcitor până devin spumă şi le omogenizezi de sus în jos în ciocolată.

3. Întinzi hârtie de copt în 2 vase ceramice, răstorni compoziţia şi le dai la cuptor, la foc mare, 8-10 minute, fără să deschizi uşa. Le scoţi din forme şi le serveşti calde, decorate după preferinţă.

Sursa