Ruladă de sărbătoare cu somon

Ruladă de sărbătoare cu somon

-
//
11.12.2015

Ruladă de sărbătoare cu somon

Curățați morcovul și fierbeți-l în apă sărată timp de 10 min. Lăsați să se răcească și tăiați-l cubulețe mici, de mărimea unui bob de mazăre. În altă oală fierbeți mazărea verde timp de 6 min. Strecurați. Spălați și uscați pătrunjelul, rupeți frunzele. Tocați-le mărunt. 

Ruladă de sărbătoare cu somon

Înmuiați pâinea în lapte. Mărunțiți fileul de cambulă în blender, până la obținerea unei paste. Adăugați pâinea înmuiată, din care s-a scurs lapte în exces, albușul, nucșoara, sarea și piperul. Omogenizați. Adăugați morcovul, mazărea verde și pătrunjelul. Amestecați încă o dată și dați la frigider. 

Ruladă de sărbătoare cu somon

Tăiați de-a lungul partea mai groasă a primului fileu, în așa fel încât să obțineți o bucată cu lățimea de aproximativ 3 cm, iar spatele și abdomenul să aibă aceeași grosime.

Ruladă de sărbătoare cu somon

Secționați cel de-al doilea fileu de-a lungul, dinspre mijloc spre stânga și dreapta, lăsând o margine 1,5 cm. Ar trebui să obțineți astfel trei bucăți – una mare, a doua mai mică și a treia sub formă de trunchi. 

Ruladă de sărbătoare cu somon

Puneți în mijlocul bucății mai mari umplutura pregătită, lăsând margini libere de câte 5 cm. Pe umplutură aranjați bucata de pește sub formă de trunchi. 

Ruladă de sărbătoare cu somon

Puneți deasupra restul de umplutură, acoperiți cu bucata mai mică de somon. Ridicați marginile libere ale fileului inferior și fixați-le cu scobitoare de lemn. Ungeți rulada cu ulei, împachetați-o în folie de aluminiu și dați-o în cuptor pentru 35 min., la temperatura de 200 °С. Lăsați să se răcească până la temperatura camerei, apoi dați la frigider. Înainte de a servi, scoateți folia, îndepărtați scobitoarele și porționați rulada. 

Ruladă de sărbătoare cu somon Ruladă de sărbătoare cu somon

Sursa