mamaplus

Rețeta zilei: Cireșe în prăjitură

-
//
19.06.2019

Dorești să-i surprinzi pe cei dragi cu o prăjitură delicioasă? Ești curioasă să afli rețeta? Citește aici de ce ai nevoie și cum o prepari.

mamaplus

Ingrediente:

  • 5 ouă;
  • 250 g zahăr pudră;
  • 100 g unt;
  • 200 g nuci măcinate;
  • 100 g faină;
  • 300 g cireșe;
  • 2 linguri rom.

Magia din bucătărie: 

  1. Se amestecă untul cu zahărul până se obține o compoziție ca o cremă.
  2. Se adaugă gălbenușurile, nucile, romul, făina și se bate bine compoziția pentru omogenizare.
  3. Se bat albușurile și când spuma este tare, se adaugă în compoziția cu nuci și făină. Se amestecă prin răsturnare.
  4. Se unge și se tapetează o tavă, se răstoarnă compoziția în tavă, se nivelează. Deasupra se pun cireșele fără sâmburi.
  5. Se coace prăjitura în cuptorul încălzit înainte, la 180 grade C, pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când se rumenește uniform.
  6. După ce este gata, așază prăjitura pe un platou și las-o să se răcească pentru cel puțin o jumătate de oră, după care taie-o felii și invită-i pe cei dragi să se bucure de ea.

Reține:

Cireșele conțin aproximativ 75% apă, de aceea sunt printre cele mai indicate fructe care previn deshidratarea. Conțin multă vitamina A, C, fibre, antioxidanți, au puține calorii și ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. 

Sursa: superbebe.ro