mamaplus

Rețetă de pui cu unt și usturoi

0
//
15.10.2019

Iubitorilor de pui și de șofran le recomandăm să încerce o rețetă simplă de pui cu unt care conține și un ingredient, precum usturoiul, atât de îndrăgit în bucătărie! Află aici cum se prepară!

Ingrediente: 

  • 1 pui întreg (bucăți porționate din pui);
  • 250 g de unt;
  • 4-5 căței de usturoi zdrobiți;
  • sucul de la o lămâie;
  • ghimbir;
  • șofran;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare: 

  1. Se amestecă într-un bol toate condimentele și cățeii de usturoi zdrobiți.
     
  2. Există 2 modalități de preparare: Fie se unge puiul întreg cu acest amestec, fie se ung bucățile porționate de pui, apoi se lasă la marinat timp de 20-30 de minute. Se încălzește untul într-o tavă adâncă și se rumenește puiul pe toate părțile, apoi se adaugă 1 cană de apă și se lasă la cuptor la 180 de grade C, până când carnea de pui este bine rumenită (este important să verifici cu ajutorul unei furculițe, dacă este bine preparată!).
     
  3. Se servește alături de cartofi cu rozmarin rumeniți la cuptor sau cu o salată generoasă de legume crude.