Piept de pui pe pat de cartofi

Piept de pui pe pat de cartofi

-
//
03.03.2017

Carnea de pui este greu de gătit corect, pentru că se usucă foarte ușor. Însă rețeta pe care v-o prezentăm astăzi ne permite să evităm acest pericol. Patul neobișnuit de cartofi o va proteja împotriva suprauscării, iar rumenit frumos va servi și drept garnitură.

Piept de pui pe pat de cartofi

MOD DE PREPARARE

1. Scoateți carnea de pe os. De pe fiecare bucată de piept tăiați fileul din interior și formați a treia porție. Sărați, piperați.

Piept de pui pe pat de cartofi

2. Curățați cartofii și dați-i prin răzătoare. La necesitate, scurgeți sucul în exces.

Piept de pui pe pat de cartofi

3. Adăugați, peste cartofii rași, ouăle, mărarul tocat mărunt, condimentele și amestecați bine. Împărțiți compoziția obținută în 3 părți egale.

Piept de pui pe pat de cartofi

4. Pe o tigaie încinsă bine și unsă cu ulei puneți jumătate dintr-o parte a compoziției de cartofi. Puneți deasupra pieptul de pui.

Piept de pui pe pat de cartofi

5. Puneți restul de cartofi peste carne. Cu ajutorul unei spatule îndreptați marginile, conferind produsului o formă ovală. Prăjiți bine pieptul pe ambele părți până se rumenește frumos. În timpul pregătirii, apăsați ușor compoziția de  cartofi cu lopățica sau furculița.

Piept de pui pe pat de cartofi

6. După prăjire, puteți pune pieptul de pui la cuptor, să fie mai fraged. Poftă bună!

Piept de pui pe pat de cartofi

Sursa