Omleta „Soare între nori”

Omleta „Soare între nori”

-
//
06.07.2016

Oul este unul dintre cele mai populare produse consumate la micul dejun, dar omletele simple pot deveni, cu timpul, destul de plictisitoare și monotone. Vă propunem să diversificați micul dejun cu ajutorul rețetei neobișnuite „Soare între nori”.

Omleta „Soare între nori”

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiţi ingredientele. Pentru un rezultat mai bun, ouăle trebuie să fie reci.

Omleta „Soare între nori”

2. Separați gălbenușurile de albuşuri. Adăugați o linguriță de sare în albuşuri şi bateți cu un tel până obţineţi o masă omogenă.

Omleta „Soare între nori”

3. Cu ajutorul unei linguri, puneţi albuşurile pe un covoraş de silicon sau o tavă de copt aşternută cu pergament, formând două deluşoare. Faceţi câte o adâncitură în fiecare deluşor şi puneţi cu atenţie albuşurile. Daţi la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 160-180 de grade pentru 10 minute (dacă lăsaţi mai mult de 10 minute, gălbenuşul nu va mai fi lichid).

Omleta „Soare între nori”

4. Micul dejun este gata. Poftă Bună!

Omleta „Soare între nori”

Sursa