mamaplus

Muhammara: Pastă de ardei copți cu nuci

0
//
20.09.2019

Muhammara – poți să îi spui cum vrei: sos, pastă, cremă, pateu… Tot ce contează că e un preparat extrem de gustos și chiar ușor de făcut, pe bază de ardei copți. Originar din Aleppo, Siria, muhammara poate fi servit ca o gustare de sine stătătoare, cu niște lipie proaspătă sau pâine prăjită fierbinte (alegere perfectă pentru post) sau lângă orice tip de friptură. Această rețetă este o adaptare a celei originale, folosind ingrediente care se găsesc cu ușurință la noi.

mamaplus

Timp:

  •  Timp de preparare: 15 min
  •  Timp de gătire: 15 min
  •  Gata în: 30

Ingrediente:

  •  3 ardei grași roșii;
  •  80 g de nuci;
  •  2 căței de usturoi;
  •  /2 linguriță chimion;
  •  1 linguriță zeamă de lămâie;
  •  3 linguri pesmet/pâine uscată și pisată mărunt;
  •  3 linguri ulei de măsline;
  •  ardei iute, sare și piper - după gust.

Mod de preparare:

Coace ardeii bine, pe toate părțile. Când s-au copt, scoate-i, pe rând, într-un vas plat, presară niște sare deasupra (ca să se ducă mai ușor coaja) și curăță-i.

Pune toate ingredientele în robotul de bucătărie și amestecă/procesează combinația până obții un rezultat omogen.

Sursa