Gogoşi de post

Gogoşi de post

-
//
07.03.2018

Gogoşi de post

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 20 min
Gata in: 30 min

Gogoşi de post

MOD DE PREPARARE

Asta este cea mai bună și rapidă rețetă pentru gogoşi de post pufoase și aromate! Sunt ieftine, se fac fără efort și sunt desertul perfect pentru zilele în care ții post dar vrei să te răsfeți cu ceva dulce!

Dizolvă drojdia în puțină apă călduță. Dacă ai drojdie uscată, folosești doar 10 grame.

Combină, într-un castron măricel, făina cu sarea și sarea. Adaugă drojdia desfăcută în apă călduță, esența, uleiul.

Toarnă, treptat și amestecând continuu, restul de apă călduță, până obții un aluat omogen și lipicios, dar care nu se lipește de mâini.

Acoperă cu un prosop (umezit, de preferat) și lasă la dospit până își dublează volumul.

Unge masa cu puțin ulei. Pune aluatul, mai frământă de 2-3 ori și întinde-l cu sucitorul. Formează, cu paharul, gogoșile. Lasă să mai crească 2-3 minute.

Încinge ulei într-un vas înăltuț și pune la prăjit gogoșile. Când sunt gata, scoate-le pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei, pudrează-le cu zahăr vanilat și… sunt numai bune de servit!

Gogoşi de post

Post ușor!

Sursa: retete.unica.ro