mamaplus

Chocolate Crinkles – rețetă ușoară de biscuiți cu cacao

0
//
12.11.2019

Înainte de toate, te prevenim că acești biscuiți se topesc în gură și sunt incredibil de gustoși. Dacă ai chef de o gustărică dulce, să trecem la treabă!

Complexitate
Uşor
Timp de gătit
15m
Ingredientele
500 g zahăr brun
4 ouă
1 jumătate de linguriță de sare
1 linguriță extract de vanilie
120 ml ulei de floarea soarelui
130 g de cacao
300 g făină albă
16 g praf de copt
150-200 g zahăr pudră
Preparare

Într-un bol mediu, bateți ouăle cu zahărul/zahărul brun, extractul de vanilie și sarea, iar după ce și-a dublat volumul adăugați și uleiul.

Combinați făina, praful de copt și cacao și amestecați până se omogenizează.

Adăugați amestecul de făină în compoziția de ouă și omogenizați bine. Acoperiți aluatul și răciți-l timp de cel puțin 4 ore.

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius. Scoateți aluatul de la frigider, formați bile de marimea unei nuci și dați-le prin zahăr pudră și apoi puneți-le pe o tavă cu hârtie de copt la distanță una de cealaltă de minimum 5 cm. Trebuie să lucrați foarte repede, să nu se înmoaie. Dacă tot ați neglijat acest fapt puneți-i in congelator pentru câteva minute.

Dați la cuptor pentru 10-12 minute, nu mai mult, pentru că biscuiții trebuie să fie umezi la mijloc. Se lasă la răcit pe tava în care s-au copt, iar apoi pot fi transferați pe un platou de servire sau chiar în boluri.