mamaplus

Cheesecake cu covrigei și zmeură

0
//
10.07.2019

Răcoritoare și delicioasă, această prăjitură combină aromele ușor sărate cu cele dulci, pentru a crea un adevărat paradis al gustului.

mamaplus

Ingrediente:

  • 2 ½ cești covrigei sărați, ușor striviți;
  • 3 linguri zahăr;
  • 1/2 ceașcă unt, topit;
  • 225 g cremă de brânză, moale;
  • 1/2 ceașcă zahăr;
  • 1 lingură suc de lămâie;
  • 225 g frișcă;
  • 170 g jeleu de zmeură;
  • 2 căni apă;
  • 4 cești zmeură congelată.

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 170 de grade. Combină covrigeii, zahărul și untul într-un castron mare. Toarnă amestecul într-o tavă, apăsând bine pe fund, pentru a forma un blat. Coace 12 minute, apoi răcește complet.

Într-un alt castron, bate brânza, sucul de lămâie și 1/2 ceașcă zahăr. Împăturește frișca și împrăștie amestcul peste blatul de covrigei. Fierbe 2 cești de apă și amestecă mixul de jeleu până se dizolvă. Ia de pe foc și amestecă zmeura. Toarnă mixtura peste stratul de brânză și dă la frigider timp de 2-4 ore.

Sursa