5 jocuri pentru copii pe care tații le vor juca cu plăcere

5 jocuri pentru copii pe care tații le vor juca cu plăcere

0
//
06.09.2016

Trebuie să recunoaștem: de regulă tăticii, chiar și cei mai iubitori, nu sunt prea interesați să se joace cu copiii, în special dacă vârsta lor este mai mică de 8-9 ani. Jocurile tradiționale pentru copii nu le provoacă mari emoții. În jocurile de mobilitate și intelectuale ei trebuie să se lase înfrânți de copii, pentru ca jocul să dureze un pic mai mult (și pentru ca micuțul să nu se supere din cauza înfrângerilor repetate), iar jocurile „tematice” sunt mult mai puțin interesante decât în copilărie (în special dacă este vorba despre jocul de-a mămicile și fiicele). De aceea copiii primesc întotdeauna mai multă plăcere decât tații, care, de cele mai multe ori, rabdă pur și simplu.

5 jocuri pentru copii pe care tații le vor juca cu plăcere

Dar nu trebuie să disperați. Vă propunem o listă de jocuri care vor aduce plăcere atât copiilor, cât și tăticilor. 

1. Construcția unei fortărețe din perne. Ridicarea unei fortărețe proprii, probabil, nu va lăsa indiferent nici copilul, dar nici tatăl – dacă nu ați încercat încă să faceți ceva de genul acesta, încercați neapărat, și veți obține o ocupație care vă aduce ambilor multă satisfacție și plăcere. Deși la noi nu este încă foarte popular, acest mijloc de distracție este, în Occident, destul de răspândit și practicat.

2. Construcția fortărețelor și castelelor de zăpadă. Pe timpul iernii, fiecare tată își va folosi cu plăcere abilitățile de inginer și constructor afară, în noianele de zăpadă. Cu toții ne amintim din copilărie despre pereții din zăpadă ridicați pentru jocul cu bulgări – credeți-mă, ca adult veți primi la fel de multă plăcere. În plus, nu este nevoie să vă opriți la pereți: nimeni nu vă încurcă să construiți un castel sau chiar un iglu. Copilul va fi încântat cu siguranță.

5 jocuri pentru copii pe care tații le vor juca cu plăcere

3. Jocurile de cărți. Imaginați-vă, copilul poate foarte bine să joace jocuri simple de cărți și chiar să câștige, în special dacă jocurile sunt de noroc. Un copil de 4 ani, de exemplu, poate înțelege destul de bine jocul numit „bețivul”. Acesta nu este, desigur, un joc foarte intelectual, în schimb este destul de antrenant și poate aduce plăcere ambilor participant. Următorul joc poate fi pocherul – un copil de 5 ani poate reține cu ușurință combinațiile de pocher (mai ales că acestea nu sunt atât de numeroase) și juca pe bănuți. La 5-6 ani copilul poate învăța jocul numit „popa prostul”, iar după trei-patru partide, nu va trebui să vă prefaceți că pierdeți.

4. Șahul și damele. Spre deosebire de jocurile de cărți, unui copil îi va fi destul de dificil să vă învingă la șah sau dame. Însă, dacă le învață, el va juca tot mai bine de fiecare dată, iar dumneavoastră veți fi plăcut surprins să îi observați progresele. Credeți-mă, de câteva ori veți pierde pe bune, pentru că nu veți fi pregătit cât de repede învață copilul.

5 jocuri pentru copii pe care tații le vor juca cu plăcere

5. Lego. Frumusețea tuturor jocurilor de constructor constă în faptul că, formal, puteți juca împreună cu copilul, dar de fapt, în timpul jocului fiecare se poate ocupa cu plăcere de propriul proiect. Jucând lego, începeți cu copilul o competiție „cine face un avion/o barcă/un automobil mai tare” și continua una dintre cele mai plăcute și captivante ocupații ale copilăriei. Cel mai important este să nu uitați să lăudați copilul la terminarea lucrului!

Sursa