12 semne că bărbatul nu este pregătit să devină tată

12 semne că bărbatul nu este pregătit să devină tată

0
//
24.05.2016

Mulți bărbați consideră că niciodată nu vor fi total pregătiți pentru a deveni tată. Femeii îi este mai simplu, este datul ei să devină mamă. Din copilărie înfașă jucăriile de pluș și păpușile, le face injecții, citește reviste educative – într-un cuvânt, se pregătește. Pentru bărbați paternitatea  este o situație necunoscută și foarte stresantă, aproape în toate cazurile.  Cei care nu sunt pregătiți pentru așa ceva pot fi recunoscuți după următoarele semne.

12 semne că bărbatul nu este pregătit să devină tată

Cel mai important! 

Bărbatul care vă este alături nu vrea să împartă iubirea cu altcineva. Nu se împacă cu ideea de a fi pe planul secund. El vrea să-i aparțineți în totalitate doar lui.   E posibil că acesta se teme  că veți înceta să-l hrăniți bine, să vă interesați de acțiunile lui și că veți acorda toată atenția doar copilului. Așa sau altfel, această trăsătură de caracter face aproape imposibilă o maternitate fericită. El va fi al doilea copil, dominat de lupta pentru atenția mamei.

Money, money

Spune că nu are bani. Aceasta denotă o nepregătire psihologică. Deoarece hrana pentru bebeluși, cărucioarele, scaunul auto și jucăriile nu sunt ieftine, și el înțelege acest lucru. Pe de altă parte, unii bărbați așteaptă până vor putea cumpăra „tot ce  e mai bun” pentru copil. Dacă aveți o locuință și totul este aranjat,  puteți reveni la subiectul urmașului.

Tânăr brav

Eventualul tată este încă foarte tânăr și nu are o personalitate formată. Alesului inimii voastre  îi vine greu să se descurce cu greutățile zilnice. El conștientizează că odată cu apariția copilului vor apărea noi probleme, care vor trebui soluționate și pentru care va purta responsabilitate. Totodată, nu este sigur că va putea să facă față. Acest tip de bărbați arată fiziologic ca un tânăr  de 20 de ani sau mai mare. Ceea ce au în comun este faptul că ei înșiși sunt niște copii în formare.

Nu-l interesează tema 

Nu-i plac copiii străini. Îl enervează plânsul, mofturile și nu încearcă să comunice cu copiii, să interacționeze cu ei. Desigur că ai o altfel de atitudine față de propriii copii, dar aceasta e temporar. Dacă doar gândul la o scurtă conversație îl irită – e un indiciu.

Rețelele sociale 

Viața socială pentru viitorul tată e mai presus de toate. Bărbatul înțelege că, odată cu apariția copilului, va fi mai greu să iasă, să se relaxeze în bar, să meargă la un spectacol al trupei preferate. Și până când nu va fi pregătit să schimbe ceva în viața lui, nu cred că va dori să aibă un copil și să-l dădăcească.

12 semne că bărbatul nu este pregătit să devină tată

Nu poate avea grijă de sine însuși 

Ați observat că tații nu pot avea grijă de cineva.  El este tipul de bărbat a cărui viață este organizată de femeia iubitoare – soție sau mamă. Acești bărbați nu-și por rezolva singuri problemele. După ce va trece peste această etapă, va putea îngriji de cineva, va deveni independent și capul familiei.

Să trăiască pentru sine

Partenerul vă declară că vrea „să trăiască pentru el”. Nu se referă la o viață activă cu multă comunicare, călătorii, peripeții. Pe semne că nu are sentimentul propriei realizări. Poate să vă înțeleagă și să accepte un copil. Dar nu așteptați prea mult entuziasm și implicare în creșterea și educația acestuia.  Reticența se va menține până când nu-și va îndeplini destinul: să sădească un pom și să construiască o casă.

Nu vreau, nu-mi trebuie!

La orice încercare de a-l convinge să faceți un copil, răspunde neinspirat. Discuțiile despre preferințele în materie de nume  sau despre genul copilului, cercurile la care ar putea fi înscris acesta se termină cu ceartă. Iar când este  întrebat, răspunde: „Să mai așteptăm câțiva ani.” O astfel de reacție au bărbații cărora  nu le sunt pe plac  unele trăsături ale viitoarei mame. Dacă clarificați aceste lucruri, gândul despre copii va  putea fi realizat.

Atitudinea față de propriii părinți

Dacă bărbatul nu are o atitudine respectuoasă față de mama sa, se ceartă cu tata, trântește ușa și pleacă, se vede că nu a crescut încă. Atitudinea față de părinți e primul indiciu al vârstei,  despre cât  de pregătit este să își asume anumite responsabilități. Toți părinții au neajunsuri. Fiind adult, trebuie să depășească ofensele din copilărie, să le fie recunoscător părinților pentru că i-au dat viață. Dar să nu continue să-i învinovățească pentru greșelile, eșecurile lui și să lase în seama lor responsabilitatea pentru fericirea proprie. 

12 semne că bărbatul nu este pregătit să devină tată

Evită discuția despre copii

Recunoașteți că din cauza aceasta niciodată nu ați discutat despre copii. Mai mult decât atât, după orice discuție pe această temă te ia în râs sau devine agresiv, te convinge  să trăiți pentru voi – într-un cuvânt nu puteți ajunge la o înțelegere în privința unui copil. Și ideea de a deveni tată îl sperie. 

Sursa