Costume de carnaval pentru copii în Chișinău. De unde le cumpărăm sau le închiriem?

Costume de carnaval pentru copii în Chișinău. De unde le cumpărăm sau le închiriem?

0
//
26.10.2015

Material actualizat în data de 13.12.2017

Sărbătorile sunt întotdeauna așteptate cu mare drag, dulciuri, bună dispoziție și costume speciale, mai ales când vine vorba de astfel de evenimente cum ar fi Anul Nou, Halloween-ul sau zilele de naștere tematice. Pentru copii costumul de sărbătoare este deosebit de important, pentru că a deveni un personaj fantastic este  magic, iar copilăria trebuie să fie plină de magie. Ştim că părinţilor le este destul de dificil să găsească timp pentru căutarea unui costum de carnaval pe placul copilului, de aceea vă venim în ajutor cu câteva sugestii. În acest articol veți găsi informații despre magazinele și saloanele din Chișinău unde puteți cumpăra sau închiria costume de sărbătoare pentru copii, trebuie doar să faceți o alegere!

Costume de carnaval pentru copii în Chișinău. De unde le cumpărăm sau le închiriem?

Înainte de a trece la descrierea ofertelor din capitală, credem că este important ca părinții să acorde o atenție specială anumitor aspecte, astfel încât copii să se bucure de sărbătoare, iar după încheierea acesteia să nu se simtă dezamăgiți.

Permite-ţi copilului să aleagă singur

Chiar și un copil în vârstă de 3-4 de ani are propriile idei clare despre eroul în care vrea să se transforme de sărbători, iar copiii mai mari – cu atât mai mult. Desigur, gusturile și interesele copilului nu pot coincide cu dorințele părinților, dar în acest caz adulții trebuie să cedeze. Nu este greu de înțeles mama care rămâne uimită că fiica ei, în loc de rochii pentru prințese, visează la o vestă și pălărie pentru pirați, iar fiul, în loc de un costum de iepuraș, vrea să se transforme în Spiderman, cu toate acestea trebuie să accepte alegerea. Aceasta este o regulă importantă a relațiilor părinte-copil. În cele din urmă, nu dvs. veți îmbrăca aceste costume, trebuie să fiți fericiți că copilul are propria părere.

Nu criticați ideea copilului

Psihologii spun că costumul de carnaval pentru copii nu este doar o chestiune de gust, dar, de asemenea, o oportunitate de a se exprima, de a ocupa un anumit loc în societate și de a-și demonstra caracterul. Dacă copilul va rugat să se îmbrace Spongebob, înseamnă că acest personaj vesel îi este apropiat, el așteaptă din partea voastră sprijin, și nu critici și comentarii de genul "Cât de prostesc este acest costum”. De fapt, costumul în care copilul se va prezenta în fața prietenilor sau a clasei poate fi o modalitate de a se afirma, de a atrage atenția, poate atrage atenția unei colegi de care timiditatea nu-I permite să se aproprie în pauze etc. Mai mult decât atât, de exemplu, pentru un copil timid costumul de războinic  poate deveni un fel de mască, în care încearcă să se comporte într-un mod nou, să se simtă curajos și puternic.  Aici, din nou, alegerea personajului erou  trebuie să fie făcută de copil, nu forțați copilul timid să se îmbrace într-un bătăuș, așteptând modificări de personalitate.

Costume de carnaval pentru copii în Chișinău. De unde le cumpărăm sau le închiriem?

Confort şi calitate - criterii importante

Dacă o femeie poate merge la o petrecere purtând o pereche de pantofi strânşi, care o incomodează, iar apoi să se trateze o săptămână întreagă, acest lucru nu este valabil pentru copii. Costumul de carnaval ar trebui să fie cusut dintr-un material plăcut care nu se va trage în sus, nu va irita pielea și enerva copilul. Trebuie să ţineţi cont că sărbătorile copiilor conțin mai multă mișcare, de obicei tinerii animatori dansează, participă la concursuri, sar și nu stau niciun minut pe loc. Prin urmare, costumul trebuie să fie ales conform activităţilor, pentru ca mișcările să fie libere, iar materialul să nu deranjeze.

Fiți pregătiți pentru eventuale deteriorări pe care le poate suporta costumul

Îndemânarea este o calitate foarte rar întâlnită la copii, astfel încât părinții ar trebui să fie conștienți de faptul că în timpul sărbătorii cu costumul se poate întâmpla orice: să se rupă un nasture, să cadă penele, să se păteze, și pot fi enumerate multe alte potențiale probleme. Dacă costumul vă aparține atunci nu este o problemă, dar dacă este închiriat, situația se complică, dar orice s-ar întâmpla părinții nu trebuie să dea vina pe copil și să-i strice impresiile despre sărbătoare. Fiți înţelegători chiar de la început, când cumpărați sau închiriați costumul, acceptați ideea că se pot întâmpla multe lucruri. Da, în cazul chiriei va trebui să plătiți mai mult pentru recuperare, dar acesta este un detaliu prea mărunt în comparație cu modul în care se va veseli copilul la sărbătoare în rolul pe care-l are.

Costume de carnaval pentru copii în Chișinău. De unde le cumpărăm sau le închiriem?

Сказочный мир

Salonul "Сказочный мир” oferă o mare varietate de costume la prețuri accesibile pentru sărbători, matineuri, ședințe foto și haine pentru copii pentru nunți și botezuri. Aici puteți găsi idei proaspete și costume exclusive, cum ar fi personajele Disney. O gamă largă de accesorii (coronițe, cercuri cu flori), fuste de fatin, jupoane. 

Costume: Personaje de poveste (Alba ca Zăpada, Scufița Roșie), animale (pisică, vulpe), Halloween (vrăjitoare, Dracula, dovleac),  Anul Nou (fulg de nea, iarna), Stitch, Cleopatra, Piratul Jack și altele.

De vânzare: Nu. Închiriere: Da.

Posibilitatea ajustării costumului individual.

Preț chirie: de la 100 la 400 de lei.

Adresa: str. M. Eminescu, 5.

Telefon: 068986456.

www.facebook.com/сказочныймир

Costume de carnaval pentru copii în Chișinău. De unde le cumpărăm sau le închiriem?

Mod Len

Salonul de închiriere «Mod Len» activează în capitală din anul 2000. Proprietara a absolvit Școala de Arte Plastice pentru copii „A. Șciusev”, Universitatea Tehnică din Moldova, specialitatea modelier tehnolog. Toate costumele și rochiile prezentate pentru închiriere sunt create în atelierele proprii. De asemenea, beneficiaţi de ajutor în alegerea pe care vreţi să o faceţi: de la culoare, stil până la epocă şi personaj. Aici puteţi găsi costume clasice și de carnaval, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Costume: Personaje de poveste (astrolog, sultan, Shrek, Pinocchio), Anul Nou (oameni de zăpadă, pitici, pomi de Crăciun), de Halloween (vampiri, asistenta-criminală), animale, plante, fructe şi legume, insecte, extratereștri și multe altele (peste 1000 costume).

De vânzare: Nu. Închiriere: Da.

Preț chirie: de la 150 până la 500 de lei (în medie 150-250 lei).

Adresa: str. Cetatea Albă, 92.

Telefon: 022 532 882, 069030747.

www.modlen.md

Benefis

«Benefis» este singurul producător din țară a vestimentației pentru balet, încălțăminte și costume de scenă. Chiar de la începutul activității sale, compania oferă clienților produse de înaltă calitate. Linia principală de producere este: fuste de balet, costume de scenă care sunt cusute după tradițiile clasice rafinate. În același timp, una dintre activități este confecţionarea costumelor de carnaval pentru copii și adulți.

Costume: Gladiatori, personaje de basm, balerine, prinţese, albinuţe, costume naţionale, husari, rege şi regină, costume de Halloween, curteni, ţinute orientale.

De vânzare: Da (preponderent). Închiriere: Da.

Suplimentar: confecţionare la comandă individuală, precum şi accesorii şi încălţăminte.

Preţuri: de la 500 lei (chirie).

Adresa: str. Teatrală, 6.

Telefon: 022 213 256, 022 222 714.

www.benefisshop.com

Vimur Kids

În atelierul «Vimur Kids» poți găsi ușor costume de carnaval pentru orice tematică, fie că este vorba de o sărbătoare de primăvară, fie de Anul Nou. Pentru fete sunt prezentate o mulțime de rochii interesante cu teme florale, iar pentru băieți - costume de prinț pentru toate gusturile.

Costume: Personaje de poveste (Aladdin, Zână, Zorro, Albă ca Zăpada), insecte (gărgăriță, albina), legume (morcovi, varză), animale (porc, pisică, căpriță), costume tradiționale și altele.

De vânzare: Nu. Închiriere: Da.

Preț chirie: de la 100 la 500 de lei.

Adresa: str. Studenților, 7/1.

Telefon: 022 838 584, 079 584 404.

www.vimur.md

Costume de carnaval pentru copii în Chișinău. De unde le cumpărăm sau le închiriem?

Carnaval

Obiectul principal de activitate al salonului «Carnaval» este de a crea colecții unice de carnaval, istorice, teatrale și costume pentru copii și adulți. Cele mai multe modele sunt inventate de meșterii salonului. În decorarea rochiilor și costumelor sunt folosite biser, mărgele de sticlă, paiete, pietre Swarovski, și multă muncă manuală.

Costume: costume clasice și costume frac pentru băieți, costume diferite pentru fete, eroi de filme și desene animate, flori și plante, anotimpuri, animale, și personaje fantastice și acvatice, eroi și cavaleri, costume pentru Anul Nou, Halloween și multe altele.

De vânzare: Da. Închiriere: Da.

Preț chirie: de la 50 la 500 de lei (o medie de 100-250 lei). Preţ de vânzare: de la 300 lei. Salonul oferă o promoţie la costume cu ocazia Revelionului. Detalii pe site. 

Adresa: str. București, 47.

Telefon: 022 222 179, 022 213 219.

www.carnaval.md

Foxtasy

Salon «Foxtasy» oferă spre închiriere o gamă largă de rochii de bal, costume de carnaval și accesorii pentru copii de vârstă școlară și de vârstă preșcolară. Principala caracteristică a salonului este înnoirea în permanență a colecției de rochii pentru orice ocazie. Designerii au grijă nu numai de estetica modelelor, dar și de confortul lor și de costul relativ scăzut.

Costume: clasice, tematice (flori, insecte, păsări, animale, legume, fructe, personaje) naționale, toamnă, primavară, Crăciun.

De vânzare: Nu. Închiriere: Da.

Preț închiriere: de la 250 la 380 de lei.

Adresa: str. Alba Iulia, 148/3 (of. 2).

Telefon: 022 516 794.

www.foxtasy.com

Little Nista

În "Little Nista”  sunt disponibile pentru vânzare și închiriere costume de carnaval și rochii de seară pentru fete de la 1 la 7 ani (ținute de Halloween până la 10 ani). Pentru sărbătorile de sezon stocul de rochii se înnoiește permanent.

Costume: rochii de seară, costume de Crăciun, insecte (albine, fluturi), personaje (sirenă, înger), rochii originale (fuste cu LED-uri) și altele.

De vânzare: Da. Închiriere: Da.

Preț închiriere: de la 100 la 200 de lei.

Telefon: 079 186 390.

www.facebook.com/nistamd

Costume de carnaval pentru copii în Chișinău. De unde le cumpărăm sau le închiriem?

Fairy Land

Salon "Fairy Land" oferă servicii de închiriere a costumelor de carnaval, a ţinutelor pentru copii cu ocazia nunţilor şi botezurilor, precum şi accesorii (coroniţe, cercuri cu flori, centuri, jupoane) pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 ani.

Costume: păsări și animale (șoarece, urs, furnică), plante (floarea soarelui, narcise), personaje (mușchetar, Piero, Robin Hood), Anul Nou (Alba ca Zăpada, Babă de zăpadă), toamna (struguri, soare, dovleac), Halloween (Dracula , vrăjitoare) și altele.

De vânzare: Nu. Închiriere: Da.

Preț chirie: de la 250 la 400 de lei.

Adresa: str. Dumitru Riscanu, 7/1 intersecție cu str. Tudor Vladimirescu.

Telefon: 060 888 848.

www.fairyland.prom.md

Constec-Prod

Producător de costume de carnaval, SRL «Constec-Prod» creează costume în Moldova din anul 1998. Costume sunt vândute nu numai în țara noastră, dar și în Ucraina și Rusia. În prezent sortimentul cuprinde peste 250 de tipuri de costume pentru adulți și copii, în fiecare an numărul de modele crește. Pe site-ul companiei au loc de multe ori concursuri în care poți câștiga reduceri și alte cadouri.

Costume: Personaje de poveste (magician, "Незнайка”, "Кощей”), animale (pinguin, maimuță, păianjen), legume și fructe (banane, usturoi), anotimpuri, costume naționale (Republica Moldova, Ucraina, orientale), și altele.

De vânzare: Da. Închiriere: Nu.

Costul de achiziție: de la 230 la 700 lei. Costumele pot fi cumpărate online sau la piaţa Tiraspol din oraşul Chişinău.

Adresă: str. Sf. Andrei, 31/1.

Telefon: 079 407 260, 022 006 933.

www.maskarad.md

TrioLux

Una dintre activitățile «TrioLux» este închirierea și vânzarea de costume de carnaval pentru copii. Varietatea mare de costume de mascaradă vă permite să găsiţi, de fiecare dată, ţinuta perfectă, care se va asocia doar cu emoţii pozitive şi se va întipări în minte pentru mult timp înainte.

Costume: super-eroi și benzi desenate (Ninja, Piratul Jack), flori, fructe și legume, personajele din basme (pătrunjel, orientale), personaje Disney (Princess Belle, Rapunzel, Ariel), animale, de Anul Nou (fulg de nea, pom de Crăciun, Moș Crăciun) , istoric (soldat roman, Petru I, Gladiator) și altele.

De vânzare: Da. Închiriere: Da.

Preț chirie: de la 100 la 800 de lei.

Costul de achiziție: 200-1700 lei.

Telefon: 069 161 292.

www.triolux.md

Costume de carnaval pentru copii în Chișinău. De unde le cumpărăm sau le închiriem?

Синеокая

Salonul  "Синеокая” oferă costume de închiriat și de vânzare unice pentru copii. Diferite imagini și personaje, în care copii vor putea simți magia sărbătorii. În plus pe lângă costume puteți găsi o mare varietate de peruci, măşti, pălării, accesorii (aripi, ochelari, umbrele, evantaie).

Costume: rochii de seară, fuste, costume de flori, animale (de pui, cocoș), insecte (albine, fluturi, gândaci), fenomene naturale (soarele, curcubeu, primăvara) și altele.

De vânzare: Da. Închiriere: Da.

Preț chirie: de la 150 lei.

Adresa: str. Ştefan cel Mare (pasajul subteran str.Ismail); str. Igor Vieru, 20.

Telefon: 079584554 (Centru), 022 486 070 (Ciocana).

www.parik.md

Teatrul Mic

Salonul "Teatrul Mic", după cum susțin creatorii este un univers conceput pentru copii, care oferă o gamă largă de costume pentru carnaval festivități și matineuri. Salonul oferă  costume noi  interesante pentru dezvoltarea lumii artistice a copiilor. Costumele sunt realizate din materiale de înaltă calitate și sunt atent selectate pentru dezvoltarea creativității și imaginației copilului pentru a găsi talentul ascuns din fiecare copil.

Costume: animale (veverita, lup), personaje de poveste (clovn, Peter Pan, Ben 10), fructe și legume (ceapă, mere), insecte și păsări (albine, vultur), costume de Crăciun (Babă de zăpadă, Elf), costume pentru Halloween (Frankenstein, vârcolac), costume clasice și rochii elegante.

De vanzare: Nu. Închiriere: Da.

Preț chirie: de la 500 lei.

Adresa: str. Mircea cel Bătrân, 13/1.

Telefon: : 079 240 340.

www.teatrulmic.md

Costume de carnaval pentru copii în Chișinău. De unde le cumpărăm sau le închiriem?

Fiesta

Salonul "Fiesta" oferă băieților și fetelor sute de costume interesante şi amuzante pentru orice ocazie. Costume de carnaval și de scenă, rochii de seară, o varietate mare de pelerine, pălării și accesorii sunt disponibile pentru închiriere în condiții avantajoase. În fiecare sezon gama salonului se împrospătează cu noi colecții tematice.

Costume: rochii de seară și de bal, costume pentru băieți, animale, fructe și legume, eroii,  evul mediu (prinţese, oameni de știință), caractere (pirate, orientale), natura (soarele, luna) și altele.

De vânzare: Nu. Închiriere: Da.

Preț chirie: de la 70 până la 400 de lei.

Adresa: str. A. Russo, 8/1.

Telefon: 022 444 442.

Mascarad

Salonul «Mascarad» pune pe primul loc grija pentru confortul copiilor în costume festive, motiv pentru care hainele sunt cusute din țesături naturale, piele si blană, astfel încât să deranjeze pielea copilului. Toate costumele sunt exclusive, un al doilea costum identic nu vei găsi. Dacă comandați două costume, la al doilea primiți o reducere de 50%, la comandarea a patru costume de sărbătoare, al cincilea este gratuit.

Costume: Colecție de costume de la "Hollywood" (rochii originale), colecţie de iarnă (urs polar, ianuarie, fulg de nea), colecție de toamnă (toamna, rândunele, insecte, legume), costume fabuloase ("Незнайка”, gâscă), Halloween (diavolul, vrăjitoare, Dracula) și altele.

De vânzare: Nu. Închiriere: Da.

Preț chirie: de la 200 la 350 de lei.

Adresa: Bd. Moscovei, 15/1.

Telefon: 022 449 555, 067 414 142.

www.balmaskarad.md

Alegria

Salonul «Alegria» este specializat în rochii de mireasă și de seară, accesorii, dar una dintre activități presupune și confecţionarea costumelor pentru copii. Cei mai tineri oaspeți ai salonului vor putea găsi aici rochii de seară, iar dacă urmează un carnaval, atunci puteți alege din  sutele de costume interesante și distractive pentru orice ocazie.

Costume: rochii de seară, ţinute de prinţi şi prinţese, personaje de poveste (Alba ca Zăpada, Scufița Roșie, Malvina), animale (vacă, cocoș), costume populare (moldovenești, orientale, rusești), plante (ghindă de stejar, vinete) și altele.

De vânzare: Nu. Închiriere: Da.

Preț chirie: de la 80 lei.

Adresa: Bd. Decebal, 23/1 (of. 315).

Telefon: 022 661 989, 079 431 338, 078 774 329

www.salonalegria.com

Costume de carnaval pentru copii în Chișinău. De unde le cumpărăm sau le închiriem?

Trioelegant

Salonul „Trioelegant” prezintă o gamă largă de costume de carnaval pentru copii de orice vârste. Aici puteţi închiria sau cumpăra nu doar ţinute pentru festivităţi, ci şi diferite accesorii, corespunzătoare tematicii sărbătorii. De asemenea, puteţi coase un costum la comandă individuală. Şi încălţămintea poate fi închiriată cu diferite ocazii. 

Costume: pentru sărbătorile de iarnă (Moș Crăciun,Regina Zăpezii), animale (vulpe, câine pudel, cal), personaje (Motanul încălțat, Aladdin, Karlson, Țigani), fructe și legume (pepene verde, dovleac), Halloween (Batman, Zorro ), flori, anotimpuri, profesii (medic, polițist), și altele.

De vânzare: Da. Închiriere: Da.

Preț închiriere: de la 280 la 450 lei.

Adresa: str. Tighina, 33.

Telefon: 022 279 535, 068 716 462.

www.trioelegant.com.md

Top Textil

Confecţionarea şi vânzarea costumelor de carnaval şi mascaradă.

Costume: cavaleri, vrăjitor, prinţese, zâne, tâlhari şi supereroi, animale şi păsări amuzante.

Preţ de vânzare: de la 200 lei.

Adresă: str. P. Zadnipru, 14/6 (of. 2)

Telefon:  069 260 550.

toptextil.all.biz

Costume de carnaval pentru copii în Chișinău. De unde le cumpărăm sau le închiriem?

Salon-atelier „Anny”

Servicii de confecţionare şi vânzare a costumelor de carnaval.

Costume: ţinute de cavaleri, vrăjitori, prinţese, zâne, tâlhari şi supereroi, personaje de desene animate.

De vânzare: Da. Închiriere: Da.

Confecţionare costume la comandă individuală.

Preţ chirie: de la 150 lei.

Adresă: bd. Mircea cel Bătrân, 12/5.

Telefon: 079 906 571,060 239 114.

https://ok.ru/profile/561364988549