Fiecare mămică activă, după ce a născut, își dorește să reînceapă cât mai repede antrenamentele, pentru a reveni la formele de înaintea sarcinii. Antrenoarea Adriana Mazniuc îți recomandă să combini sportul cu o hidratare și alimentație echilibrată, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. 

mamaplus.md

La câte luni după naștere reîncepem sportul?

Depinde dacă nașterea a fost naturală sau prin cezariană. Dacă a născut natural, atunci după 6 săptămâni mămica poate reveni la sport, desigur dacă nu au fost complicații și simte că organismul s-a refăcut complet după naștere. Dacă a născut prin cezariană, atunci nu mai devreme de 8 săptămâni.

Sportul poate provoca dispariția lactației?

Nu, activitatea fizică moderată (pulsul maxim 140 bătăi pe minut) nu influențează în mod negativ compoziția laptelui matern și nu provoacă dispariția lactației. În 4 ani de când antrenez proaspete mămici, niciodată nu am întâlnit situții în care să dispară lactația.

Ce exerciții fizice sunt interzise după naștere?

După naștere majoritatea femeilor se trezesc cu un gol în mușchii abdominali, care au nevoie de 4-8 săptămâni să se închidă, de aceea sunt interzis exercițiile abdominale, pentru a nu provoca unele leziuni.

 

mamaplus.md

Care este cel mai bun mod de a pierde în greutate după naștere?

Pentru a pierde în greutate după naștere, cel mai sănătos este să avem o alimentație cât mai corectă, mese mici și dese, hidratare eficientă (2 l de apă pe zi) și, desigur, sport. Recomand antrenamentele de pilates, stretching, yoga, aerobică ușoară, înot etc.

Care sunt beneficiile sportului practicat regulat după naștere?

Sportul după naștere previne și îmbunătățește vindecarea depresiei postnatale, reface tonusul muscular, îndepărtează stresul, crește nivelul de energie și încredere în sine, ajută să slăbești.

3 sfaturi pentru mămicile care vor să revină la sală...

  • Dacă ai decis să revii la sală după naștere, mai întâi de toate consultă-te cu medicul tău.
  • Sportul propriu-zis trebuie început atunci când simți că ești în stare să o faci.
  • Începe exercițiile fizice fără să te forțezi prea mult, primește plăcere și relaxează-te.

Sursa: Mamaplus.MD