Încă o săptămână ne mai desparte de luna martie, în care oferim mărțișoare celor dragi. Dacă încă nu ai procurat aceste mici bijuterii, prinse într-un şnur alb-roşu, poți face o comandă la meșterița Viorica Valeria Corceac.

mamaplus

Când ai descoperit că handmade-ul este activitatea care-ți poate aduce plăcere și remunerare în același timp?

Pentru mine, lucrul de mână a fost şi rămâne unica cale de relaxare şi refugiu alături de lectură. Mereu îmi spun că dacă aş rezista, nu aş dormi, ca să reuşesc să las cât mai multe lucruri în urma mea. Am succese atât pe tărâmul handmade, cât şi pe cel profesional. Primele mele lucrări erau confecţionate în croşetă. Făceam bijuterii atât pentru mine, cât şi pentru colegele, prietenele mele. În 2013 am realizat primele mele mărţişoare pentru scumpii mei colegi de serviciu, şi atunci o colegă m-a rugat să fac mai multe mărţişoare pentru o clasă de copii, aşa am realizat că asta îmi poate aduce un venit suplimentar atunci când voi sta cu copilul acasă. Aşa a luat naştere BijouxVal – pagina şi grupul meu pe Facebook, unde comunicăm direct cu cumpărătorii.

Ce articole hand-made putem găsi în atelierul tău?

În atelierul BijouxVal puteţi găsi în primul rând mărţişoare şi, desigur, coroniţe, suvenire, bijuterii, etc.

Cu ce modele de mărțișoare vii în acest an?

Mărţişorul meu e conceput a fi multifuncţional, pe de o parte este simbol reprezentat de firele de aţă albă şi roşie atârnate în jos, pe de altă parte este broşa pe care eu o consider într-adevăr bijuterie, la ea lucrez cel mai mult.

Cumpărătorii mei fideli deja mă cunosc, mereu încerc să lucrez pe profesii, să acopăr cât de cât unele dintre cele mai solicitate meserii. Anul acesta avem mărțișoare pentru educatori, dădăcuţe, profesori, medici, stilişti, stomatologi, bunicuţe, mămici, prietene, şefe, bărbaţi, fetițe, băieţei etc.

Care este sursa ta de inspirație?

Eu mereu creez după cum îmi dictează sufletul, iar sursa mea de inspiraţie rămân a fi totuşi oamenii. În mărţişoare tendinţele sunt dictate de oameni şi de preferinţele lor. Atunci când particip la târg, mereu notez ideile care vin de la cumpărători (culoare, mesaj, compoziţii etc.).

În cât timp faci un mărțișor personalizat?

Depinde de model şi de complexitatea acestuia. Un mărţişor este cel mai greu să-l plămădeşti la început, deoarece prima etapă e cea mai dificilă. Până când decid culorile, compoziţia, imaginea este cale lungă, însă odată creat, repetarea lui este mai simplă.

Care sunt prețurile mărțișoarelor?

Întotdeauna mă strădui să am preţuri accesibile, la cât îmi permite şi bugetul investit, deoarece argila polimerică este un material destul de costisitor în comparaţie cu aţa. Preţul variază de la 25 la 60 de lei, în funcție de gradul de dificultate şi de materialul folosit.

mamaplus

Câte comenzi de mărțișoare ai avut în acest an?

Comenzi am multe, nu pot oferi o cifră, deoarece cererile continuă să vină. Până acum, am avut mai mult de 50 cred, din diferite colţuri ale ţării şi lumii. Mă bucur că oamenii aleg cu dragoste şi atenţie acest simbol nobil şi frumos, pentru a-şi exprima respectul şi sentimentul de iubire, urările de sănătate şi belşug în toate, de pace şi prietenie.

Care sunt cele mai solicitate modele?

Toate modelele sunt solicitate, poate mai mult cele personalizate, pentru educatori, profesori etc.

Cum putem face o comandă?

Puteţi comanda direct în grupul şi pe pagina BijouxVal sau chiar pe pagina mea personală de Facebook Viorica Valeria Corceac.

Sursa: Mamaplus.MD