Chiar și atunci când avem un post de muncă stabil, ne putem urma pasiunile. Acest lucru ni l-a demonstrat Victoria Tukhtaev, o tânără mămică care a început să croșeteze genți încă de când era angajată în câmpul muncii. Acum, meșterița e în concediu de maternitate, iar când are câteva ore libere, dă frâu liber imaginației și creează adevărate bijuterii de purtat pe umăr.

mamaplus

Când ți-a venit ideea să creezi genți croșetate?

Ideea mi-a venit atunci când aveam un post de muncă care îmi permitea să pun în practică această dorință cam “adormită” în mintea mea. Și această oportunitate pot spune că m-a făcut să deschid o nouă lume pentru mine, deoarece ultima dată am ținut croșeta în mână când eram pe băncile școlii.

Care este activitatea ta de bază și ce experiență ai în domeniu croitoriei sau a designului?

De aproape cinci luni am cea mai importantă activitate care poate exista în viața unei femei și anume cea de a fi mamă. Dar ceea ce ține de altă experiență în domeniul croitoriei sau al designului, nu am. Cred că genetica și dorința de a crea și-au făcut bine efectul.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

Iarna, mama mea mereu împletea ciorapi sau broda pe diferite țesături. Bunica, de asemenea, este foarte iscusită în ale croșetatului, deci consider că în mare parte este meritul lor că pot crea așa ceva. Însă, modul în care se croșetează o astfel de gentuță l-am învățat din diferite tutoriale și multe încercări: care mai bune, care nu prea.

mamaplus

Care este sursa ta de inspirație?

Zilnic mă inspir din surse cum ar fi Pinterest sau Instagram, dar de mai  multe ori se întâmplă că inspirația o găsesc în mâinile mele, încep o lucrare, îmi iese altceva, stric totul și încep de la zero, așa se repetă până când nu primesc ceea ce ar trebui să fie.

Cât timp îți ia să faci o geantă cap-coadă și cât costă?

Dat fiind faptul că bebelușul îmi face regimul de lucru, croșetarea unei gentuțe poate dura până la 6 ore. Prețul uneia variază între 650 și 900 de lei, totul depinde de modelul ales.

Ce categorie de femei cumpără, de obicei, genți croșetate?

În mare parte cumpărătorii gentuțelor mele sunt fete/femei, care-și doresc să facă cadouri cuiva drag și asta mă bucură mult!

mamaplus

Ce lucrări croșetate mai putem găsi în portofoliul tău?

Am foarte multe lucrări, cred că sunt peste 150, dar printre cele care nu le-am expus pe paginele mele au fost covorașele pentru camera copiilor sau căsuța pentru pisici.

Cine te-a susținut de la început și ai vrea să-i mulțumești pentru asta?

Toți apropiații m-au susținut, dar cel mai mare susținător a fost soțul meu, el mereu s-a implicat și m-a ajutat, au fost zile când el livra personal gentuțele. Această susținere m-a făcut doar să îl iubesc mai mult și să realizez că am cel mai bun soț și îi mulțumesc pentru asta.

Cum pot face o comandă potențialele cliente?

Comanda se poate face prin intermediul rețelelor de socializare, Instagram: victoria_s_crochet, Facebook: Victoria’s Crochet!

mamaplus