Veronica este o tânără mămică, care a decis să-și ocupe timpul liber cu o îndeletnicire relaxantă, care-i aduce multă satisfacție. Aceasta croșetează pături pufoase, moi, în nuanțe de-a dreptul  “delicioase”, atât pentru copii, cât și pentru maturi. E suficient să le vezi și îți dai seama cât e de bine să te tolănești în ele în serile răcoroase de primăvară.

mamaplus

Când ai început să împletești pături?

Am început să împletesc când mi-am dat seama că trebuie să fac ceva cât copiii mei dorm. Era un moment când eram extenuată, cu doi copii care dorm pe rând. Aveam nevoie și eu de odihnă, dar nu pot dormi ziua decât dacă cad de pe picioare. Ca să mă relaxez și odihnesc cumva altfel decât prin somn, am început să colorez, apoi să rezolv integrame, apoi diverse alte încercări, până mi-am amintit că îmi plăcea odată să împletesc. Mai ales că aveam nevoie de un plic pentru fetița mea mai mică, care se dezvelea întruna (mamele știu ce zic și de problemele copiilor cu plapumele). Așadar, am făcut un plic. În timp ce îl făceam, soțul meu a atins ața cu care lucram și a zis că în asemenea pufoșenie ar dormi și el bine, așa că am făcut o pătură și pentru el și nu m-am mai putut opri. Uite așa a început totul!

mamaplus

Această îndeletnicire reprezintă un mod de a obține profit sau este doar o pasiune pentru tine?

Eu cred că totul trebuie să înceapă de la pasiune, iar dacă ai satisfacție din ceea ce faci, profitul va veni oricum, mai devreme sau mai târziu, mai ales că nu vorbim de sume foarte mari. Mai cred că fiecare om trebuie să fie remunerat pentru munca pe care o face, dar mai cu seamă o mămică care stă acasă cu copiii. O activitate care îi aduce un venit, oricât de mic, o face să se simtă altfel, mai bine! Și mai e ceva, fraze de genul banii nu aduc fericirea nu mai sunt valabile în zilele noastre, când banii sunt o necesitate! Așa că e o pasiune care sper să aducă și profit!

Cât timp necesită împletirea unui produs?

Totul depinde de ce anume împletesc și de dimensiuni. O păturică pentru bebeluși se realizează în jur de 2 zile.

Ce tip de materie primă folosești la crearea păturilor?

Un fel de ață concepută special pentru copii, hipoalergenică, foarte moale și foarte călduroasă.

Cât costă, în medie, o păturică pentru bebeluși?

Din nou totul depinde de dimensiuni și de câtă materie primă e nevoie, dar dacă vorbim de o păturică pentru copilași, cu dimensiunile aproximative de 80/80 cm, prețul este de 450 de lei.

Unde putem admira lucrările tale?

Pe profilul meu de instagram: coolwool.md

Ce planifici să mai creezi în viitor, pentru a-ți mări colecția?

Am început deja să creez haine de casă, atât pentru copii, cât și pentru maturi, or și noi avem dreptul să ne simțim copii, mai ales când suntem acasă. Dar detalii și modele veți putea vedea din toamnă.

mamaplus

Ce sfat le-ai putea oferi mămicilor care-și doresc să înceapă o activitate creativă?

Să înceapă! Și să facă ceea ce le place lor, nu ceea ce ar plăcea altora. Numai așa vor avea satisfacție și se vor simți pe deplin împlinite!

mamaplus