Tânăra mămică cochetează cu stofa, acul și foarfeca încă din copilărie. Însă, în perioada maternității, pasiunea sa pentru design a crescut considerabil. Anume atunci s-a născut ideea Nicolettei Sîli de a crea haine pentru copii și gravide. Acum, femeia realizează cele mai frumoase ținute pentru însărcinatele care-și doresc ședințe foto deosebite.

mamaplus

De unde vine pasiunea ta pentru design?

De mică mi-a plăcut să creez hăinuțe. Primele modele mi-au fost păpușile, cărora le coseam hăinuțe și încălțăminte cu acul.

După decesul mamei, pe la vârsta de 11 ani, eu și surioara mea mai mică rămăsesem în grija bunicii. Ca să mă sustragă cumva din starea în care eram, bunica mi-a dăruit mașina de cusut a străbunicii mele și o bucată de stofă de vreo 3 metri, din care am meșterit o rochiță pentru surioara mea mai mică. Apoi au urmat și alte hăinuțe.

În perioada studenției nu am mai confecționat nimic.

Mai târziu, fiind în concediu de maternitate, mi-am adus aminte de vechea mașină de cusut. Într-o seară, când se întorcea de la serviciu, soțul meu a rămas surprins, pentru că îi ieșisem în întâmpinare cu o rochiță lungă de vară creată chiar de mine. La scurt timp, mi-a făcut o surpriză și mi-a dăruit o nouă mașină de cusut.

Ideea de a crea pentru copii, evident, a venit odată cu nașterea  copiilor, mai întâi a fost vestimentația pentru matineele de la grădiniță, apoi am fost rugată și de către alte mămici să confecționez pentru copiii lor.

Ești designer de profesie?

Consider că "designer" ar fi prea tare spus, sunt doar un om căruia îi place frumosul. Nu am făcut studii în domeniu, am învățat singură, de multe ori apelând la sursele de pe internet.

Cum ți-a venit ideea să creezi ținute pentru graviduțe și copii?

Mult m-a inspirat și m-a încurajat în activitatea mea Irina Spinei. Am cunoscut-o datorită copiilor noștri mai mari, care mergeau în aceeași grupă la grădiniță. Ne-am împrietenit destul de repede și am început o colaborare frumoasă.

De la ea a venit și ideea de rochii pentru graviduțe. Recunosc că în Chișinău nu prea avem magazine specializate, care să aibă o gamă largă de hăinuțe destinate gravidelor.

mamaplus

Graviduțele pot lua în chirie hainele sau trebuie să le cumpere?

Până acum hăinuțele erau confecționate doar pentru vânzare, referitor la chirie, probabil va fi și așa ofertă.

 Ce ținute pot găsi graviduțele în colecțiile tale?

Ținutele pentru gravide diferă de la caz la caz. Rochiile sunt create în funcție de preferințele clientelor, pot transforma în realitate orice vis al gravidelor. Iar prețul este destul de accesibil.

Care sunt preferințele mămicilor, dar și a gravidelor în materie de ținute?

De cele mai multe ori, cunoscând profesionalismul și seriozitatea cu care mă atârn față de fiece piesă vestimentară, clientele se consultă cu părerea mea în ceea ce ține de stil, model și culoare.

În ce proiect ești implicată acum?

La moment lucrez la un proiect comun cu Irina Spinei- ședințe foto destinate gravidelor. Sunt atentă la toate cererile referitor la cum ar trebui să arate o rochie pentru gravide în varianta finală, începând de la stil și terminând cu nuanța. Urmează să apară rochițele de toamnă pentru graviduțe.

mamaplus