Meșterița hand-made e mereu în lumea copilăriei, datorită pasiunii pe care o are. Aceasta creează jucării din stofe organice, potrivite pentru copiii de orice vârstă. Primii care-i apreciază munca sunt chiar picii ei, care testează fiecare produs. Faceți cunoștință cu minunățiile create de Irina Samoila!

mamaplus.md

Când s-a născut ideea să creezi jucării?

Tot timpul am fost pasionată de lucruri creative din decor. Atunci când a apărut fetița nașilor mei, i-am creat un colăcel personalizat cu numele ei. Colăcelul a primit feedback foarte bun, iar eu am rămas entuziasmată de felul în care a ieșit. Întreg procesul de gândire a schemelor, creare m-a înaripat și am găsit puteri de unde nu te-ai pomeni pentru a le crea chiar dacă eram mamă de bebeluș (iar asta presupune epuizare, nopți nedormite și alte caracteristici mai puțin frumoase ale perioadei de viață a unei femei).

Am creat o pagină pe facebook – Lola’s Craft, unde am expus pozele colăceilor creați. Împreună cu o prietenă am încercat să participăm la o expoziție de lucruri handmade (chiar dacă eram ambele cu sugari în brațe). Participarea la acel târg mi-a dat aripi, am văzut care jucării sunt căutate, mămicile m-au motivat să caut stofe organice și să realizez jucării care să dezvolte motricitatea fină. Astfel au apărut jucăriile pe care le vedeți acum în albumele noastre de pe Lola’s Craft.

mamaplus.md

Ce materie primă folosești la crearea jucăriilor?

De fiecare dată mă conduc după principiul să aleg ce-i mai bun și sănătos pentru copiii mei, mai ales că ei sunt și primii care testează produsele J. Jucăriile sunt create din stofe organice, iar substanța utilizată în calitate de umplutură este hipoalergică. În cazul în care pe jucărie sunt cusute elemente adiționale – acestea sunt prinse în mai multe cusături, astfel încât dacă ar încerca un matur să tragă cu forța – nu s-ar rupe.

Cât durează procesul de lucru la o jucărie?

Totul depinde dacă este creată de la zero sau deja am un prototip. Crearea prototipului poate dura și câteva săptămâni sau luni (în paralel cu viața de familie și 2 copii năzbâtioși acasă), iar dacă există prototip – de la câteva ore până la o zi, în funcție de complexitate.

mamaplus.md

Creezi orice animăluț își dorește clientul?

Întotdeauna am încercat să fiu deschisă doleanțelor clienților. Dar crearea animăluțelor care nu se regăsesc în diversitatea Lola’s Craft presupune mai mult timp și muncă asiduă, astfel prețul pentru bucată crește.

Care a fost cea mai complicată comandă, care ți-a luat cel mai mult timp?

Unicornul – una dintre cele mai deosebite creații, care constă din mai multe elemente complexe. Am creat vreo trei prototipuri până a ieșit unul care a fost peste așteptările mele. J A durat două luni și tot sunam clienta să îmi cer scuze pentru întârziere. Dar rezultatul i-a plăcut atât de mult, încât m-a inspirat să fac mai multe unicornuri cu hăinuțe și accesorii diferite.

mamaplus.md

Aceste jucării au anumite beneficii pentru dezvoltarea copilului?

Jucăriile Lola’s Craft sunt create special pentru a dezvolta motricitatea fină a copilului, pentru a ameliora durerile legate de erupția dentară, a învăța primele culori, a face operațiuni simple. Unele jucării, precum inelul pentru dentiție, creează foșnet la atingere, astfel copilul experimentează 3 simțuri – auditiv, vizual și tactil.

Cine sunt clienții tăi și cum pot face comanda?

Clienții mei sunt cei mai mici și dulci copilași și părinții lor adorabili, care îmi scriu pe pagina Lola’s Craft pe facebook, instagram sau mă sună la numărul 069 116 186.

mamaplus.md

Te mai ocupi cu ceva în afară de această pasiune?

Cei doi copii bolfoși, soțul și treburile casei îmi ocupă mai tot timpul, deși mai încerc să fac voluntariat ajutând copiii și familiile în dificultate.

Care sunt planurile tale de viitor?

Prefer să nu vorbesc despre planuri, ci să lucrez cu spor la implementarea lor și să vorbesc despre rezultate.

mamaplus.md