Ecaterina este o tânără mămică din Bălți, care își pune zilnic imaginația la contribuție, creând jucării și accesorii de toată frumusețea pentru micii exploratori. Pentru că ne-au cucerit creațiile sale, am decis să vi le prezentăm și vouă!

mamaplus

Cum și unde ai învățat să tricotezi?

Am învățat să tricotez la școală, la lecțiile de  educație tehnologică. Încă de pe atunci îmi plăcea mult această îndeletnicire și prin toată casa erau șervețele tricotate de mine. În adolescență, am încetat să fac acest lucru, deoarece mi se schimbase interesele, iar în 2018 am pus mâna, din nou, pe cârlig. Întâmplător, am văzut pe internet niște poze cu ursuleți tricotați și am zis să încerc și eu. Așa s-a născut primul iepuraș tricotat, care până acum este jucăria preferată a fiului meu.

Care este sursa ta de inspirație?

Principala mea sursă de inspirație este internetul. Se întâmplă să văd o fotografie pe internet și imediat să-mi imaginez o nouă jucărie, pe care mi-ar plăcea să o realizez. A doua zi deja cumpăr fire, iar când copilul doarme, încep să creez.

Ce piese tricotate putem găsi în portofoliul tău?

În general, creez jucării, dar în portofoliul meu puteți găsi și șosete sau papuci tricotați. Ce-i drept, toate comenzile pentru șosete i le redirecționez mamei mele, pentru că nu mă pot împrieteni cu acele de tricotat, iar ea adoră să lucreze cu ele.

mamaplus

Care e povestea cu accesoriile personalizate pe care le creezi?

Da, creez lănțișoare pentru suzete și jucării pentru dentiție, atât personalizate cu numele copilului, cât și fără.

Folosesc materiale sigure, non-toxice - lemn, plastic sigur și fire de bumbac pentru a lega inelele și mărgelele. Lănțișoarele pe care le procuram pentru băiețelul meu nu erau practice, se deteriorau repede și arătau prea simplu după părerea mea. Așa și mi-a apărut ideea de a realiza accesorii care să îndeplinească toate cerințele unei tinere mămici, să fie practice, sigure, interesante pentru copil și să se țină bine de haine.

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu și de ce?

Cel mai complicat mi-a fost să creez o păpuță cu păr roșcat și o alpaca. Pentru păpușă am cusut o rochie de dimensiunea unei palme, i-am înfășurat părul pe ondulatoare speciale, create special pentru ea. Iar alpacaua a fost tricotată din fire foarte pufoase. S-a dovedit a fi foarte dificil de tricotat cu un astfel de fir, deoarece buclele sunt complet invizibile. Rezultatul, însă, a întrecut așteptările mele. S-a meritat efortul!

mamaplus

Lucrările tale sunt create după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

Clienții pot comanda doar modelele pe care le am deja în portofoliu, însă pot alege culoarea firelor și unele detalii după propriul gust. Aceste detalii le discut individual cu fiecare client.

Care sunt prețurile lucrărilor?

Prețul depinde de costul materialelor utilizate și de numărul orelor de muncă. Deci, nu inventez prețurile intuitiv sau la ochi.

Cine sunt clienții tăi?

Tinerele mămici sau cunoștințele lor, care caută un cadou interesant și neobișnuit. Cel mai des îmi scriu fete care mi-au văzut jucăriile la prietenele lor și le-ar plăcea să achiziționeze o anumită creație.

În viitor, intenționez să atrag un public ușor diferit, organizând master-class-uri interesante și utile pentru persoanele care sunt la început de cale în această meserie.

Unde te găsesc potențialii clienți?

90% dintre clienții mei vin de pe pagina de Instagram. Mă puteți găsi și comanda lucrările preferate pe Catherinetoys.md  

mamaplus