Ana-Maria Iabanji are o afacere înfloritoare, care-i aduce multă satisfacție. Și pentru că se apropie Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, 8 martie și alte evenimente frumoase, am decis să vorbim despre buchetele inedite pe care le creează, ce aduc fericire și împlinire pe chipurile tuturor femeilor.

mamaplus

Când ai lansat afacerea și cum ți-a venit ideea?

Ideea a venit acum 17 ani, de la mama mea, care a avansat de la pasiune la o afacere profitabilă.

Vorbim de 17 ani de experiență, în care a învățat din propriile greșeli, fără studii în domeniu și ajutor, exista doar dorință de a lucra și a dărui publicului emoții pozitive prin creațiile sale.

Am fost alături de ea mereu, o vedeam cum lucrează și cât suflet depune.

Am copilărit printre flori și acum 7 ani, am hotărât să continui această afacere de familie, să o dezvolt, pentru a aduce pe piața noastră noi tendințe.

Îmi doream nespus de mult ca mama mea să fie mândră de mine și realizările mele. Acum, tot succesul meu, îl datorez doar ei.

Ce aduci nou pe piața din Moldova?

Tot ceea ce fac, fac pentru oameni. Vreau ca florile mele să-i bucure, iar atunci când trec pragul florăriei noastre, să primească buchetul la care au visat. Vreau să-i scot pe moldoveni din sfera aranjamentelor anilor ’90 și să-i duc undeva spre anul 2020.

Am viziune și curaj, iar scopul meu este să le arăt oamenilor că această piață s-a dezvoltat și că are mult mai multe de oferit. Pentru mine, succesul nu înseamnă bani. Această afacere funcționează și se bazează pe excelență.

Acum avem cel mai mare atelier de producție din oraș, cu standarde de calitate superioară (depozite, accesorii floristice, import de flori direct de la producători, camere frigorifice). Mă pasionează afacerea în sine, provocările ei și în special creativitatea din spatele acesteia. Este o afacere în care creezi, iar creațiile sunt o recunoaștere a calității și posibilitățile sunt nelimitate.

mamaplus

De unde te inspiri să creezi așa buchete inedite?

Nu încerc să mă inspir de la alți floriști sau să fur ideile cuiva, nu am un model pe care îl urmez, mă bazez doar pe practica persoanală și încerc să caut inspirație în natură, călătorii, vizitând locuri frumoase, muzee, expoziții, parcuri sau grădini cu flori. Investesc în flori, fac cursuri peste hotare, merg la workshop-uri, mă specializez pentru a oferi clienților tot ce este mai bun.

Îmi respect clienții și le ofer flori de calitate. Ei știu deja că nu este esențial să ai într-un buchet 100 de flori, ci important este ce exprimă el. Importantă este cromatica și bilețelul cu mesaj. Le arătăm că floarea trebuie prețuită, iar pe cei curioși îi invităm alături de noi să vadă munca din spatele produsului final. Vreau ca oamenii să-mi aprecieze muncă!

Cine sunt clienții voștri?

Clienții noștri sunt toți diferiți. Începând cu mici copii, care vin după lecții pentru a cumpără o floare pentru bunica sau mămică, vedete, medici, actori , pictori, politiciei și mulți alți oameni talentați care apreciază creațiile noastre, și ne motivează să ne dezvoltăm.

mamaplus

Ce asortiment de flori aveți în sezonul cald, dar și în sezonul rece?

Nu există sezon la flori. Acestea pot fi aduse oricând din Olanda, iar cel mai bun exemplu este cel al unui cuplu care s-a căsătorit în luna ianuarie și a avut liliac la nuntă, deși, în Republica Moldova, sezonul acestei flori este primăvara.

Mai mult, freziile, bujorii sau lalelele pot fi comandate tot anul. Pentru florari, Olanda este cel mai important furnizor. Florile vin gata tăiate, iar florarii, prin măiestria lor, le dau formă în cele mai neașteptate moduri.

În florăria noastră ajung, însă, și flori moldovenești, crescute și îngrijite de către producătorii autohtoni.

Avem un asortiment bogat, începând cu cele mai solicitate flori, dar și specii deosebite, care nu se găsesc la alte florării din oraș.

Care este, în medie, prețul unui buchet?

La Orchid Flowers, fiecare persoană își poate crea propriu buchet de flori, în funcție de bugetul de care dispune. Fie 5 lalele, o compoziție de 300 de lei sau de 2000 de lei. Avem în stoc compoziții și buchete pentru fiecare, pentru noi un client mulțumit înseamnă un pas înainte!

mamaplus

Câți floriști sunt implicați în afacere?

La moment, echipa noastră este formată din 7 persoane, dar mereu suntem în căutarea oamenilor creativi și dornici de a munci și a se realiza.

Clienții pot procura doar ce aveți în magazin sau faceți și buchete la comandă, după preferințele fiecăruia?

Clienții pot procura compoziții și buchete pregătite de floriștii noștri și expuse la vitrină, care se păstrează în condiții speciale în camera frigorifică, la temperatura de 4-5 grade, sau pot veni și crea buchetul individual, împreună cu floriștii noștri, după preferințele proprii. Confecționarea unui buchet în fața clientului durează de la 10 până la 30 de minute, în funcție de complexitatea sa.

Florăria noastră oferă serviciu de livrare la domiciliu, în orice rază a orașului, dar și în țară. Potențialii clienți trebuie să se obișnuiască cu astfel de servicii și să le solicite. Noi suntem aici ca să le satisfacem aceste cereri.

Salonul nostru este deschis în fiecare zi, inclusiv de sărbători (Crăciun, Paște, 8 martie, 14 februarie etc), de la 08.00 până la 20.00.

mamaplus

Sursa: Mamaplus.MD