Mihaela Tabură, despre mama ei: „De la ea am moștenit cele mai frumoase calități”

0
//
05.03.2019

Încă din copilărie au creat o legătură puternică. Mama sa este omul de la care a moștenit cele mai frumoase calități și despre care poate vorbi, probabil, la infinit. Despre relația cu mama ei ne-a povestit îndrăgita interpretă de muzică populară, Mihaela Tabură.

Cum ți-o amintești pe mama în copilărie?

Fiecare copil are cea mai frumoasă mamă din lume. Eu, la rându-mi, pot să afirm același lucru despre mama mea, care, de altfel, nu s-a schimbat. E la fel de frumoasă ca în copilărie. Greutățile cu care s-a confruntat în acele vremuri, au făcut-o puternică. Mama e omul cu caracter de fier, e cea care a depășit toate obstacolele cu fruntea sus.

Relația voastră întotdeauna a fost la fel de frumoasă ca acum?

Bineînțeles că avem o relație frumoasă și în prezent! Nu există om mai apropiat și mai sincer decât mama. Ea este prietena mea!

Au fost situații în care nu ți-a aprobat vreo decizie?

Fiecare mama îi dorește copilului ei tot ce este mai bun. Mama mea mereu a avut încredere în faptele și deciziile mele. Tot de la ea am moștenit cele mai frumoase calități: de a mă descurca singură în viață și de a fi o femeie independentă pentru a-mi construi un viitor exact așa cum mi-l imaginez.

Cum petreceți timpul împreună?

Mama locuiește în satul natal, în casa părintească. Atunci când am o durere pe suflet sau, dimpotrivă, o bucurie, eu i le împărtășesc mamei mele. 

Cum îți place s-o răsfeți?

Știu că pare ciudat, dar eu niciodată nu am putut să-i spun „mămica” sau să o răsfăț prin fel de fel de cuvinte. Totuși, în inima mea mama e cea mai deosebită, fie că o dezmierd, fie că nu.

Ce nu i-ai spus de mult timp?

Recunosc că nu întotdeauna pot să-mi exprim dragostea față de mama. De aceea, regret enorm că nu prea reușesc să-i mărturisesc cât de mult o apreciez și o iubesc.

Ce ai învăţat de la mama?

Falsitatea și minciuna sunt la modă astăzi. Însă mama m-a învățat întotdeauna să fiu un om sincer, corect și cu verticalitate. Mi s-a întâmplat deseori să pierd în unele situații și să rămân dezamagită, pentru că am vrut să fiu bună și corectă. Tot de la mama am învățat să nu cedez în niciun moment al vieții. Viața poate fi așa cum ți-o dorești! În orice clipă poți s-o iei de la capăt și să te bucuri din plin de tot ceea ce-ți oferă Dumnezeu.

Enumeră câteva sfaturi pe care le-ai primit de la ea și de care ții cont mereu.

- Să nu fiu rea;
- Să nu bârfesc;
- Să nu mă dau bătută niciodată;
- Să fiu un om bun cu toți și cu fiecare;
- Să mă iubesc pe mine însămi.